Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLA 35 των 306 ίππων

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLA 35 των 306 ίππων

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG CLA 35 των 306 ίππων

ΝΕΑ

Μετά την 5θυρη A-Class AMG 35 και την σεντάν έκδοσή της, η Mercedes αποκαλύπτει την αντίστοιχη γρήγορη έκδοση και της νέας CLA.

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-AMG CLA 35 έρχεται λίγο πριν το ντεμπούτο της σε μια εβδομάδα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ώστε να αποτελέσει την πιο «καυτή» έκδοση του γερμανικού 4θυρου κουπέ, μέχρις ότου βέβαια η Mercedes να παρουσιάσει την ακόμη πιο γρήγορη έκδοση CLA 45.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα της, η νέα CLA 35 «φορά» το γνωστό 2λιτρο turbo μοτέρ βενζίνης,το οποίο αποδίδει 306 ίππους ισχύος και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται αποκλειστικά με 7τάχυτο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων και με τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC. Από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 km/h έρχεται σε 4,9 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Εκτός τώρα από το κομμάτι του κινητήρα, η νέα CLA AMG 35 έχει αρκετές αλλαγές στο στήσιμό της, διαθέτοντας την πιο σπορ AMG Ride Control ανάρτηση με προαιρετικά ενεργά αμορτισέρ, μια πιο «κοντή» κρεμαγιέρα και ενισχυμένα φρένα με 4πίστονες δαγκάνες εμπρός και μονοπίστονες πίσω, αλλά και με μεγαλύτερους δίσκους.

Παράλληλα, οι τεχνικοί της Mercedes έχουν ενισχύσει την στρεπτική ακαμψία προσθέτοντας κάτω από τον κινητήρα ένα νέο αλουμινένιο πάνελ, ενώ ειδικές ρυθμίσεις φέρει και το ESP ενσωματώνοντας το σύστημα AMG Dynamics, το οποίο μεγιστοποιεί την παρεχόμενη πρόσφυση.

Advertisement

Πέρα πάντως από όλα τα παραπάνω, η νέα CLA 35 φέρει τις απαραίτητες ενισχύσεις και στην εμφάνιση που την καθιστούν αρκετά δυναμική, όπως είναι ο πιο σπορ εμπρόσθιος προφυλακτήρας και μάσκα, ο νέος πίσω διαχύτης με διπλή εξάτμιση και η μικρή αεροτομή πάνω στο πορτ-μπαγκάζ, αλλά και οι ειδικές για την έκδοση ζάντες 18 και 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, η απαραίτητη σπορτίφ ατμόσφαιρα δημιουργείται από τις νέες επενδύσεις στο ταμπλό και στα καθίσματα (με κόκκινες μεταξύ άλλων ραφές), ενώ έχει τοποθετηθεί ένα πιο σπορ τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, σπορ πεντάλ, καθώς και ειδικές AMG ενδείξεις στον πλήρως ψηφιακό, μεγέθους 10,25 ιντσών πίνακα οργάνων.

Advertisement