Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε ξεκινούν τα έργα για τη μεγαλύτερη επένδυση στον Ασπρόπυργο;

Ελλάδα 4:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε ξεκινούν τα έργα για τη μεγαλύτερη επένδυση στον Ασπρόπυργο;

ΝΕΑ

Πότε ξεκινούν τα έργα για τη μεγαλύτερη επένδυση στον Ασπρόπυργο;

ΝΕΑ

Το χώρο που θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο πάρκο logistics, στην Αττική, επισκέφθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινούν το φθινόπωρο τα έργα για την μεγάλη επένδυση logistics 300 εκατ. ευρώ στον Ασπρόπυργο.

Τον χώρο που θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο trimodal Logistics Park στον Ασπρόπυργο, στις πρώην εγκαταστάσεις της Ελληνικής Χαλυβουργίας επισκέφθηκε πρόσφατα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Kωνσταντίνο Μπήτρο, CEO της Streem Development, που είναι ο φορέας της επένδυσης για λογαριασμό της «H.I.G. Capital Advisors LLC».

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τη μεγάλη αυτή επένδυση και ανέφερε ότι, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξή της, τονίζοντας την σημασία της για την μετατροπή του Ασπροπύργου σε ένα πανευρωπαϊκό κέντρο logistics, συνδυασμένων μεταφορών αλλά και την αναβάθμιση της Δυτικής Αττικής.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπήτρος «η σύγχρονη αυτή μονάδα εφοδιαστικής αλυσίδας και συνδυασμένων μεταφορών, κόστους €300εκ, εντάσσεται στην εθνική στρατηγική να γίνει η Ελλάδα ένας διεθνής διαμετακομιστικός κόμβος», ενώ σημείωσε ότι «ανοίγει το δρόμο για να έρθουν στη χώρα μας εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν εδώ τα κέντρα διανομής για τις ευρωπαϊκές τους λειτουργίες, με λιμάνι εισόδου τον Πειραιά».

Το έργο, αποτελεί μια επένδυση συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, εξαιρουμένου του κόστους του φορητού εξοπλισμού. Εκτείνεται σε μια έκταση 291 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τη δημιουργία αποθηκών 180.000 τ.μ. και 20.000 τ.μ. συνοδών χώρων, με δυνατότητα μεταποιητικών δράσεων.

Advertisement

Στις υποδομές που θα δημιουργηθούν περιλαμβάνονται χώροι γραφείων, εστίασης και υγειονομικής υποστήριξης (κλινική), ξενοδοχειακή μονάδα καθώς και χώροι υποστηρικτικών λειτουργιών.