Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή είναι η εκπληκτική Maserati GT2, που θα τρέξει στο Σπα!

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η εκπληκτική Maserati GT2, που θα τρέξει στο Σπα!

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτή είναι η εκπληκτική Maserati GT2, που θα τρέξει στο Σπα!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Maserati αποκάλυψε τη νέα αγωνιστική έκδοση, που θα κάνει ντεμπούτο το Σαββατοκύριακο στο Βέλγιο.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό!

Η Maserati GT2 κάνει το ντεμπούτο της αυτό το Σαββατοκύριακο (1-2/7) στο Βέλγιο, κατά τη διάρκεια των 24 ωρών του Σπα.

Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το νέο μονοθέσιο έχει εξελιχθεί για να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς GT2 και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο supercar MC20.

Advertisement
Advertisement

Έχει προγραμματιστεί να βγει στην πίστα για τους τελευταίους γύρους της ευρωπαϊκής σειράς Fanatec GT, πριν ξεκινήσει την πρώτη πλήρη σεζόν του το 2024.

Όπως και το μοντέλο παραγωγής, το GT2 χρησιμοποιεί τον κινητήρα Nettuno V6 της Maserati, καθώς η εταιρεία με το εμβληματικό λογότυπο της τρίαινας, δεν θα έχει πλέον κινητήρες Ferrari μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας στο τέλος του έτους.

Advertisement

Σε αυτή τη νέα αγωνιστική εφαρμογή, ο κινητήρας 3,0 λίτρων twin-turbo παράγει «υγιείς» 621 ίππους στις 7.500 rpm και μέγιστη ροπή 730 Nm, που επιτυγχάνεται από τις 3.000 rpm. Εάν αυτοί οι αριθμοί φαίνονται γνωστοί, είναι επειδή το MC20 προσφέρει την ίδια… γροθιά.

Ενώ το αυτοκίνητο παραγωγής χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων, το GT2 διαθέτει ένα εξατάχυτο, διαδοχικό κιβώτιο ταχυτήτων, με χειριστήρια και συμπλέκτη προδιαγραφών μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement

Η Maserati έχει επίσης τοποθετήσει ένα μηχανικό κλείδωμα διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, που αναπτύχθηκε για αγωνιστική χρήση, μαζί με σφυρήλατους τροχούς κεντρικού κλειδώματος 18 ιντσών και ρυθμιζόμενα αμφίδρομα αμορτισέρ και στους δύο άξονες.

Τοποθετημένες ψηλότερα από ό,τι στο MC20, οι δύο απολήξεις, ανήκουν σε ένα νέο αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο πίστας, η Maserati διαθέτει συμβατό σύστημα κλιματισμού και παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης ενός ακόμα μπάκετ καθίσματος. Κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα δούμε μια συλλεκτική GT2, στην παραγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε ρόλο… σχεδιαστή για τη Maserati
Πόσες Maserati έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;
Η Maserati «τελειώνει» τον V8