Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati «τελειώνει» τον V8

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Maserati «τελειώνει» τον V8

ΝΕΑ

Η Maserati «τελειώνει» τον V8

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν, το θρυλικό V8 μοτέρ της Maserati εγκαταλείπεται από το 2024 για να δώσει τον απαραίτητο «χώρο» στους ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικές εκδόσεις Maserati Ghibli 334 Ultima και Levante V8 Ultima που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Goodwood, θα είναι το κύκνειο άσμα.

Η Maserati επιβεβαίωσε πως ο turbo V8 της Maserati θα σταματήσει να παράγεται μετά το τέλος του 2023 και οι εκδόσεις Trofeo των Levante, Ghibli και Quattroporte θα είναι οι τελευταίες που θα τον χρησιμοποιούν έως τα τέλη του 2023. Προφανώς και με το τέλος της παραγωγής του κινητήρα, τα μοντέλα που θα εφοδιάζονται με αυτόν θα είναι διαθέσιμα έως ότου εξαντληθούν.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, η Maserati θα χρησιμοποιεί τόσο το Nettuno V6 στη θέση του V8, όσο και το αμιγώς ηλεκτρικό Folgore. Φυσικά η διακοπή της παραγωγής του V8 είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία και τους φανατικούς οπαδούς της. Στην τελευταία του εκδοχή, ο V8 είναι twin-turbo 3,8 λίτρων και αποδίδει 580 ίππων και 730 Nm ροπής για την κίνηση των Levante, Ghibli και Quattroporte Trofeo.

Τα νέα για το V8, ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του πέμπτου Motor Valley Festival που πραγματοποιείται στη Μόντενα μεταξύ 11 και 14 Μαΐου, όπου παρουσιάζονται και οι εικονιζόμενες εκδόσεις Zeda των Levante, Ghibli και Quattroporte. Τα ειδικά αυτά μοντέλα δημιουργήθηκαν προς τιμήν του V8, με το μπλε/ γκρι/ λευκό χρώμα που είχε και η μοναδική Maserati GranTurismo Zeda του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες Maserati έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα;
Ήρθε στην Ελλάδα η νέα Maserati GranTurismo
Συναρπαστικές ιστορίες πίσω από ιταλικά λογότυπα