Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η τουρμπίνα αποδίδει 25.000 ίππους (+video)

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η τουρμπίνα αποδίδει 25.000 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Αυτή η τουρμπίνα αποδίδει 25.000 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Οι αεριοστρόβιλοι αποδίδουν τεράστιες ιπποδυνάμεις στα ταχύπλοα σκάφη που τοποθετούνται και καταναλώνουν απίστευτες ποσότητες καυσίμου την… ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η χρήση του turbo είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ιδίως στις περιπτώσεις που αφενός θέλουμε να αυξήσουμε την ιπποδύναμη, αφετέρου να έχουμε καλύτερες επιδόσεις. Σίγουρα η χρήση της γεμίζει χαμόγελα τους λάτρεις της ταχύτητας, όμως είναι και χρήσιμη σε πολλά οχήματα που πρέπει να κινούνται γρήγορα και να αποδίδουν τα μέγιστα δυνατά…

Στο χώρο της ναυτιλίας και στα ταχύπλοα επιβατηγά σκάφη συναντούμε αεριοστρόβιλους αεροπορικού τύπου που δίνουν τεράστια ώθηση και μάλιστα γρήγορα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό με το ελληνικό πλοίο Seajets Worldchampion jet το οποίο έχει καταγραφεί παλαιότερα, ως το πιο γρήγορο επιβατηγό του κόσμου, ενώ αυτή τη στιγμή είναι το πιο γρήγορο που κινείται στην Μεσόγειο.

Advertisement
Advertisement

Μονοθέσιο F1 σε πλοίο!

Εκτός από τις επιδόσεις, το συγκεκριμένο φιλοξενεί στο σαλόνι του ένα γνήσιο μονοθέσιο της Formula 1 (Minardi) με το οποίο έτρεχε παλαιότερα ο Jos Verstappen, πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή, Max Verstappen.

Πάνω από 50.000 ίπποι

Advertisement

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, ο αεριοστρόβιλος που ονομάζεται General Electric LM 2.500 , αποδίδει 25.000 ίππους, όμως στο σύνολο η ισχύς ξεπερνά τους 50.000 ίππους, καθώς το εν λόγω ταχύπλοο διαθέτει δύο αεριοστρόβιλους.

Με φουλ φορτίο η μέγιστη ταχύτητα μπορεί να φτάσει τους 44 κόμβους (σχεδόν 82χλμ./ώρα), ενώ άδειο αγγίζει τους 49 κόμβους (91 χλμ./ώρα)

Advertisement

Τι καύσιμο καίει;

Το WorldChampion Jet έχει μήκος 86,24 μέτρα και βάρος 6.402 τόνους, ενώ καταναλώνει 9 τόνους καύσιμο (Marine Diesel Oil) την ώρα.

Δείτε εικόνες που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Podcast: Micromobility, η τάση μιας νέας εποχής
Πότε ανοίγει αντιπροσωπεία Tesla στην Θεσσαλονίκη;
Αυτές είναι οι σούπερ Ferrari SF90 XX Stradale και SF90 XX Spider