Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η χειρολαβή θα γίνει το σήμα κατατεθέν της VW

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η χειρολαβή θα γίνει το σήμα κατατεθέν της VW

ΝΕΑ

Αυτή η χειρολαβή θα γίνει το σήμα κατατεθέν της VW

ΝΕΑ

Ανέκαθεν οι εταιρείες προσπαθούσαν να περάσουν το δικό τους στίγμα στην αυτοκίνηση. Να αφήσουν δηλαδή το σημάδι τους σε κάτι είτε μικρής είτε μεγάλης σημασίας και υποδηλώνει την ταυτότητα της από μακριά.

Advertisement
Advertisement

Ένα τρικ αναγνώρισης τα τελευταία χρόνια είναι οι χειρολαβές για τις πόρτες. Πρώτα η Aston Martin, έπειτα η Range Rover και εσχάτως η Tesla έχουν λανσάρει τις αναδυόμενες χειρολαβές.

Αυτές που ουσιαστικά είναι κρυφές όταν το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο και εν κινήσει, και προεκτείνονται μονάχα κατά τη στάση και το ξεκλείδωμα πριν πλησιάσεις το χέρι σου για να ανοίξεις την πόρτα. Μετά το τράβηγμα και το κλείσιμο της πόρτας οι χειρολαβές και πάλι κρύβονται, βελτιώνοντας μάλιστα και τον αεροδυναμικό συντελεστή (πέραν της στιλιστικής άποψης).

Advertisement
Advertisement

Η VW πρόσφατα κατοχύρωσε μία πατέντα στο Γερμανικό ινστιτούτο διπλωμάτων και ευρεσιτεχνιών σύμφωνα με την οποία η δική της χειρολαβή είναι μεν αναδυόμενη, ωστόσο έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό. Είναι κυλινδρική και μόλις προεκταθεί ανοίγουν ακόμη δύο… φτερωτές για να μπορεί ο επιβάτης να γυρίσει τη λαβή με ευκολία. Στη συνέχεια και πάλι η φτερωτή συμπτύσσεται και κρύβεται μέσα στην πόρτα αφήνοντας ένα στρογγυλό σημαδάκι που θα είναι και το σήμα κατατεθέν της VW.

Ακούγεται λίγο πιο πολύπλοκο σε σχέση με τις χειρολαβές των Range Rover και Tesla, όμως στην πραγματικότητα θα είναι εξίσου απλό και το νόημα της ύπαρξης τους δεν είναι να απλοποιήσουν τη διαδικασία αλλά να γίνει αναγνωρίσιμο με μισή και μόλις ματιά.

Advertisement

Είτε αρέσουν, είτε όχι, όλοι θα μιλούν για τις νέες χειρολαβές και θα προκληθεί ένας καλοδεχούμενος ντόρος από το πουθενά. Η γερμανική εταιρεία μετά την κατοχύρωση της πατέντας ενδεχομένως να προχωρήσει και στην προσθήκη της χειρολαβής στα μοντέλα παραγωγής, με το ID.Buzz να συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες για την πρεμιέρα του ιδιαίτερου συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ένα Volkswagen έγινε σύμβολο της αντικουλτούρας
VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις
Το φθηνό ηλεκτρικό VW πήρε έγκριση

Advertisement