Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η μπαταρία έχει… ταλέντο! Θα έχει και μέλλον;

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η μπαταρία έχει… ταλέντο! Θα έχει και μέλλον;

ΝΕΑ

Αυτή η μπαταρία έχει… ταλέντο! Θα έχει και μέλλον;

ΝΕΑ

Η κινεζική όνομα και πράγμα) Talent New Energy, παρουσιάζει μια νέα μπαταρία, που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Έχουν υπάρξει πολλές ανακοινώσεις και από διαφορετικές κατευθύνσεις, σχετικά με μια μπαταρία στερεάς κατάστασης που θα είναι σύντομα διαθέσιμη, για να «ταράξει», ακόμα περισσότερο, τα «νερά» της ηλεκτροκίνησης.

Καμία από αυτές δεν έχει ξεφύγει από τα όρια ενός concept ή μιας παρουσίασης στους εκπροσώπους του Τύπου, αλλά η κινεζική βραχύβια εταιρεία Talent New Energy, ευελπιστεί ότι θα είναι η πρώτη που θα το πετύχει, με τόσο επιδραστικό τρόπο.

Η νέα κυψέλη χρησιμοποιεί μια κάθοδο μετάλλου λιθίου και αναμένεται να έχει χωρητικότητα φόρτισης 120 Ah και ενεργειακή πυκνότητα 720 Wh ανά κιλό βάρους μπαταρίας. Δηλαδή, σχεδόν διπλάσια πυκνότητα, από τις μπαταρίες των ανταγωνιστικών εταιρειών.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στα εξαιρετικά λεπτά σύνθετα στρώματα οξειδίου, η νέα, τρίτης γενιάς, μπαταρία της Talent New Energy δεν περιέχει πλέον υγρά συστατικά στον ηλεκτρολύτη και επομένως είναι ασφαλής για τη θερμοκρασία και με εξαιρετικά γρήγορους χρόνους φόρτισης.

Η μπαταρία ενός σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα μπορούσε, τουλάχιστον μαθηματικά, να ταξιδέψει 2.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Πότε η θεωρία θα γίνει πράξη;