Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά τα ρομπότ θα απαλλάξουν την Αθήνα από το μποτιλιάρισμα (+video)

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά τα ρομπότ θα απαλλάξουν την Αθήνα από το μποτιλιάρισμα (+video)

ΝΕΑ

Αυτά τα ρομπότ θα απαλλάξουν την Αθήνα από το μποτιλιάρισμα (+video)

ΝΕΑ

Μία νέα δραστική λύση έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων και των μποτιλιαρισμένων δρόμων. Και μάλιστα χωρίς την εμπλοκή ανθρώπων.

Advertisement
Advertisement

Στις προσπάθειες που καταβάλουν διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο, προέκυψε μια πρωτοποριακή λύση για την καταπολέμηση των παράνομα σταθμευμένων αυτοκινήτων που διαταράσσουν την κυκλοφορία: τα ρομπότ παρκαδόρων.

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους ασφάλισης των τροχών ή ρυμούλκησης, αυτά τα ρομπότ μετακινούν αποτελεσματικά τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα χωρίς να προκαλούν χάος ή καθυστερήσεις.

Αντί για την ακινητοποίηση μέσω ειδικών μηχανισμών στους τροχούς, η οποία αποτυγχάνει να ανακουφίσει την άμεση κυκλοφοριακή συμφόρηση, ή τη ρυμούλκηση, η οποία συνεπάγεται χρόνο και κόστος, αυτά τα ρομπότ μετακινούν γρήγορα τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε κοντινούς χώρους στάθμευσης.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία περιλαμβάνει έναν αστυνομικό που αναγνωρίζει το αυτοκίνητο, αναπτύσσει το ρομπότ με ένα σύστημα υδραυλικού γρύλου που ανυψώνει και μετακινεί το όχημα και στη συνέχεια ενημερώνει τον οδηγό για τη νέα θέση.

Οι οδηγοί εξακολουθούν να πληρώνουν πρόστιμο για παράνομη στάθμευση και το τέλος του χώρου στάθμευσης.

Η καινοτομία αυτή θεωρείται από τις κινεζικές αρχές ως ένα βοηθητικό μέτρο και όχι ως τιμωρητική ενέργεια, με στόχο να βοηθήσει τους οδηγούς, ενώ παράλληλα επιβάλλει τους κανονισμούς στάθμευσης.

Advertisement

Η ευελιξία του ρομπότ του επιτρέπει να ρυμουλκεί, να περιστρέφει και να μετακινεί οχήματα με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Παρόμοια συστήματα λειτουργούν στο αεροδρόμιο Charles du Gaulle κοντά στο Παρίσι, δείχνοντας τον πιθανό παγκόσμιο αντίκτυπο. Ωστόσο, ορισμένοι εκφράζουν ανησυχίες για πιθανή κατάχρηση, επικαλούμενοι φόβους κλοπής ή τεχνολογικούς περιορισμούς σε άλλες περιοχές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε πως θα σας «κράζουν» για παράνομο παρκάρισμα
Δείτε που πάρκαρε ο άνθρωπος
Καύσωνας: Πέντε συμβουλές για πιο δροσερές μετακινήσεις

 

Advertisement