Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα κονδύλια για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής

Ελλάδα 18:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτά είναι τα κονδύλια για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα κονδύλια για την ανάπτυξη της Δυτικής Αττικής

ΝΕΑ

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, παρουσίασε το πρόγραμμα που αλλάζει την καθημερινότητα στην περιοχή. Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Tο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 545,35 εκατ. ευρώ, παρουσίασε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα των πρωτοβουλιών της διοίκησης για την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας στην περιοχή.

Στόχος του προγράμματος, η υλοποίηση του οποίου θα εξελιχθεί σε βάθος πενταετίας, είναι η οριστική λύση των μειζόνων προβλημάτων που μαστίζουν επί δεκαετίες τη Δυτική Αττική (υψηλή ανεργία, χαμηλό μέσο εισόδημα, μεγάλος αριθμός ευάλωτων πολιτών) μέσα από τη συστηματική αξιοποίηση των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της, όπως η λειτουργία στην περιοχή των περισσότερων παραγωγικών μονάδων της Περιφέρειας, οι μεγάλοι «πνεύμονες πρασίνου» και ο δυναμικός πρωτογενής τομέας.

Το πρόγραμμα θα βασιστεί σε πέντε κεντρικούς πυλώνες, για καθέναν από τον οποίο θα υπάρχει επιμερισμένος προϋπολογισμός για την εκπόνηση συγκεκριμένων έργων εντός αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων. Ειδικότερα:

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της οδικής ασφάλειας και των υποδομών θα διατεθούν 164 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση τμημάτων της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τη δημιουργία ανισόπεδων κόμβων σε σημεία υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου, την αποκατάσταση φθορών και στηθαίων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, καθώς και τη διαπλάτυνση και επανασχεδίαση δρόμων στους Δήμους της περιοχής.

Ενισχύεται με έργα 144,05 εκατ. ευρώ η αντιπλημμυρική θωράκιση και η προστασία των πολιτών από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζονται αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις και κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων σε όλους της δήμους της Δυτικής Αττικής, οριοθετήσεις, διευθετήσεις και εντατικοποίηση καθαρισμού ρεμάτων, αλλά και η εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών για έργα ανάσχεσης και απορροής.

Advertisement

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει επίσης προϋπολογισθεί πρόσθετο κονδύλι 30 εκατ. ευρώ, τα οποία θα διατεθούν, σε συνεννόηση με τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, για επιπλέον τεχνικές παρεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 7 μεγάλα έργα που τα αλλάζουν όλα
Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρώθηκαν τα έργα των 7 Γεφυρών (+video)
Αλλάζουν όλα με τις αποστάσεις στην Αττική με το μεγάλο τούνελ

Advertisement