Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 10+1 πιο ακριβά μεταχειρισμένα στην Ελλάδα

Ελλάδα 16:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτά είναι τα 10+1 πιο ακριβά μεταχειρισμένα στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα 10+1 πιο ακριβά μεταχειρισμένα στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Αν σας περισσεύει πάνω-κάτω μισό εκατομμύριο ευρώ για αγορά αυτοκινήτου, υπάρχουν αρκετές «ευκαιρίες» στην αγορά μεταχειρισμένων στην χώρα μας. Εμείς διαλέξαμε τα πιο ξεχωριστά.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου είναι συνήθως μία λύση ανάγκης, μιας και για πολλούς ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι όνειρο απατηλό, ιδίως με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα .

Δεν είναι όμως όσοι ψάχνουν τις ευκαιρίες στο “καλάθι του νοικοκυριού” και της καθημερινής επιβίωσης, αλλά και όσοι έχουν την άνεση να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο supercar.

Η ελληνική αγορά δεν είναι βέβαια ο παράδεισος τέτοιων ευκαιριών, καθώς η χώρα μας είναι εντελώς περιθωριακή σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονται πάνω-πάνω στην λίστα των μεταχειρισμένων στην γνωστή ιστοσελίδα car.gr, με τιμές που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε πιο κάτω μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Έτσι, για φιλολογικό ενδιαφέρον και φιλοσοφικές συζητήσεις. Γιατί όσοι έχουν να τα αγοράσουν προφανώς και είναι ήδη ενημερωμένοι. Και πάντως η τιμή τους είναι μία μικρή λεπτομέρεια.

645.000 €: Ferrari SF90, μοντέλο του 22, με 152 χλμ.


Το plug-in υβριδικό supercar της Ferrari, με τους 1.000 ίππους και τις απίστευτες επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα σε 2,5΄΄, τελική 340 χλμ/ώρα) πωλείται στην Αθήνα (αν και βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο εξωτερικό). Είναι σε μαύρο χρώμα, σε άψογη κατάσταση. Αν δυσκολεύεστε με την τιμή (εντελώς καινούργια, αν την βρείτε ξεπερνά τις 750.000 ευρώ), υπάρχει και η “ευκολία” του leasing, με 90 χιλιάρικα προκαταβολή και μηνιαία δόση 8.500 ευρώ. Όσα δηλαδή βγάζει ένας μέσος εργαζόμενος σε ένα χρόνο. Αλλά μία Ferrari είναι αυτή, σε κάτι ψωροχιλιάρικα θα κολλήσουμε;

550.000 €: Ford GT του 2006, με 9.000 χλμ.


H αναβίωση της μεγάλης παρακαταθήκης της Ford στην δεκαετία του 2000. Ένα αυτοκίνητο που θύμησε την απίστευτη ιστορία και την διαμάχη με τον Ferrari στο LeMans. Πρόκειται για ένα supercar με πολύ φανατικό κοινό και μοναδική “αύρα”, με τον V8 των 5,5 λίτρων και τα 750 άλογα να αποτελούν εγγύηση για μοναδικές συγκινήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι η αρχική του τιμή ήταν κοντά στα 150.000 δολάρια όταν πλέον δύσκολα βρίσκεις κάτι κάτω από τα 450.000 δολάρια αν είναι σε καλή κατάσταση. Για μερακλήδες και γνώστες.

510.000 €: Ferrari F8 Spider του 2023

Advertisement


Μία ακόμα Ferrari στην πρώτη τριάδα, και μάλιστα εντελώς καινούργια. Πρόκειται για την ανοιχτή της έκδοση που την κάνει ακόμα πιο ακριβή -και ποθητή. Ο κλασικός V8 twin turbo της εταιρίας αποδίδει 720 ίππους ενώ οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα. Αν σας ενδιαφέρει, είναι σε κόκκινο χρώμα και το σαλόνι από καφέ δέρμα.

494.000 €: Ferrari Portofino Μ του 2022, 95 χλμ.


Η γαλάζια σε Azzuro California χρώμα στο αμάξωμα και με μαύρο σαλόνι Portofino, είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση στην γκάμα των πρόσφατων Ferrari. Ανοιχτή και απίστευτα όμορφη, εφοδιάζεται με τον V8 που εδώ αποδίδει 620 ίππους. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η M, δηλαδή Modificata, με αρκετές βελτιώσεις και αλλαγές από την “απλή” εκδοχή του αυτοκινήτου. Ιδανική για όσους θέλουν να ποζάρουν αλλά και να έχουν μία πιο πρακτική εκδοχή του κόσμου της Ferrari σε ένα σούπερ sexy GT.

479.000 €: Mercedes-Benz G63 AMG Brabus του 2021, 6.600 χλμ.

Advertisement


Ίσως το πιο extreme αυτοκίνητο που υπάρχει σε αυτή τη λίστα. Το απόλυτο off road αυτοκίνητο του κόσμου και ανυπέρβλητο status symbol, εδώ στην ακόμα πιο ακραία εκδοχή Brabus με τα 800 άλογα! Ο απίστευτος ήχος του V8 μπορεί να αναστήσει και πεθαμένους ενώ οι ζάντες των 24 ιντσών αλλά και το αεροδυναμικό πακέτο θα κάνουν αισθητή την παρουσία σας όπου και αν βρεθείτε. Το λευκό χρώμα και το άσπρο δέρμα έρχεται να δώσει την χαριστική βολή για το πιο σπέσιαλ αυτοκίνητο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Αθήνα.

465.000 €, Ferrari 458 Speciale του 2014, 29.130 χλμ.


Πρόκειται για την έκδοση Speciale της 458 Italia, με αρκετές βελτιώσεις και πιο έντονο αεροδυναμικό πακέτο. Ο ατμοσφαιρικός V8 αποδίδει 605 ίππους και επιτυγχάνει το 0-100 χλμ.ώρα σε 3,0 δευτερόλετα, ενώ η τελική ξεπερνά τα 325 χλμ/ώρα. Ακολουθώντας πιστά την παράδοση των ειδικών εκδόσεων, η Speciale έχει αρκετές αγωνιστικές προσθήκες (όπως για παράδειγμα τα καθίσματα και το σαλόνι) ενώ η περιορισμένη παραγωγή της ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ήδη υψηλή της αξία.

455.000 €, Ferrari F8 Spider Carbon Pack του 2023


Άλλη μια Ferrari F8 Spider στην πρώτη δεκάδα, και μάλιστα “του κουτιού”. Σε χρώμα γκρι μεταλλική και με μπεζ σαλόνι, τονίζει ακόμα περισσότερο το στιλ αλλά και τον δυναμισμό μιας ανοιχτής σπορ Ferrari. O V8 twin turbo και τα 720 άλογα φροντίζουν για τις κορυφαίες επιδόσεις, ενώ και ο μηχανισμός της οροφής, σε μόλις 14 δευτερόλεπτα αφήνει ελεύθερο τον ουρανό πάνω από τα κεφάλια σας και τις έγνοιες για τα 455 χιλιάρικα που σας κόστισε.

449.000 €, Lamborghini Urus του 2021, 9.500 χλμ.

Advertisement


Η πρώτη Lamborghini της λίστας είναι και η πιο δημοφιλής πλέον και αυτή που άλλαξε την πορεία της μάρκας. Το μεγάλο SUV είναι άκρως εντυπωσιακό στον δρόμο, με καθηλωτικές διαστάσεις και έντονη παρουσία που σας κάνει να ξεχωρίζετε. Ο 4λιτρος κινητήρας αποδίδει 650 ίππους, η τετρακίνηση εγγυάται απίστευτες επιταχύνσεις παρά το μεγάλο βάρος, ενώ και το όνομα της Lamborghini ανοίγει διάπλατα κάθε είδους “πόρτα” που θα συναντήσετε.

446.000 €, Ferrari F8 Tributo του 2020, με 7.715 χλμ.

H τρίτη F8 στην δεκάδα μας, κάτι που δείχνει πόσο δημοφιλές (και σχετικά “προσιτό” θα λέγαμε…) είναι αυτό το μοντέλο. Η συγκεκριμένη είναι του 2020, έχει σπορ εξάτμιση για ακόμα καλύτερη ηχητική υπόκρουση του V8 των 720 ίππων. Την βρίσκουμε σε χρώμα κίτρινο που κυριολεκτικά “βγάζει μάτια”, με μαύρο σαλόνι και όλα τα εξτρά που θα ζητήσει ένας αγοραστής σε αυτά τα χρήματα.

440.000 €, Lamborghini Aventador LP 700-4, του 2015, 55.000 χλμ.


Η Aventador έχει γράψει την δική της ιστορία στην πορεία της Lamborghini, και πλέον θα δώσει την θέση της στην επόμενη γενιά και στην υβριδική εποχή. Η συγκεκριμένη είναι μία πολύ σπέσιαλ εκδοχή του αυτοκινήτου, με πιο σπορ στήσιμο και τον θρυλικό V12 της εταιρίας να βγάζει 700 ίππους και να επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα με τελική τα 350 χλμ/ώρα. Μία έκδοση της Aventador για πολύ “ψαγμένους” και για όσους μπορούν να μπορούν να την τιθασεύσουν.

Και ένα ακόμα: 499.900 €, Fiat Scudo του 2000

Ναι, ένα ταπεινό επαγγελματικό Fiat Scudo μπορεί και αυτό να μπει με το σπαθί του στην λίστα με τα ακριβότερα αυτοκίνητα της Ελλάδας. Μάλιστα έχει γίνει και μετατροπή σε LPG κάτι που προφανώς ενισχύει ακόμα περισσότερο την αξία του. Για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες, να τονίσουμε ότι είναι “μονό”, με χειροκίνητο σασμάν, και πραγματικό “σκυλί” αφού έχει αντέξει πάνω από δύο δεκαετίες. Οπότε δικαίως ζητά αυτά τα χρήματα τα οποία μάλιστα αν σας φαίνονται πολλά είναι “συζητήσιμα”. Και προφανώς εμπίπτουν στα χαριτωμένα λάθη που μπορούν να προκύψουν στις αγγελίες της ιστοσελίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια μεταχειρισμένα εισάγουμε από το εξωτερικό;
Επιβεβαίωση Newsauto για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ και φορτηγά!
ΥΜΕ: Τέλος οι κομπίνες στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ!