Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυστηρή προειδοποίηση για τις εκπομπές CO2!

Ελλάδα 5:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυστηρή προειδοποίηση για τις εκπομπές CO2!

ΝΕΑ

Αυστηρή προειδοποίηση για τις εκπομπές CO2!

ΝΕΑ

O Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας καλεί τις κυβερνήσεις να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement
Advertisement

Αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) για τις εκπομπές CO2 καθώς προβλέπει αύξησή τους κατά σχεδόν 5%. Η Επισκόπηση Παγκόσμιας Ενέργειας του IEA για το 2021 προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ανέλθουν σε περίπου 33 δισεκατομμύρια τόνους, γεγονός που δείχνει ότι θα αυξηθούν κατά 1,5 δισεκατομμύρια τόνους από τα επίπεδα του 2020. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενιαία αύξηση σε περισσότερο από μια δεκαετία, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αυτή είναι μια αυστηρή προειδοποίηση ότι η οικονομική ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού μόνον βιώσιμη δεν είναι σήμερα για το κλίμα μας», υπογράμμισε ο εκτελεστικός διευθυντής του IEA Φατίχ Μπιρόλ.

Advertisement
Advertisement

Η αύξηση είναι πιθανό ότι θα προκληθεί από μια ανάκαμψη της χρήσης άνθρακα στον ενεργειακό τομέα, πρόσθεσε ο Μπιρόλ, σημειώνοντας ότι από την έκθεση του IEA προβλέπεται ότι η αύξηση αυτή θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην Ασία.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να οδηγήσει στην άσκηση πιέσεων στις κυβερνήσεις να δράσουν κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ηλεκτροκίνηση αυξήθηκαν οι εκπομπές CO2
Ποιες εταιρείες θα πληρώσουν πρόστιμα για υψηλές εκπομπές CO2;
Πόσο έχουν μειωθεί οι εκπομπές CO2 στην Ευρώπη;