Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυστηρά προσθιοκίνητο το «καυτό» νέο Ford Focus ST

Ελλάδα 22:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστηρά προσθιοκίνητο το «καυτό» νέο Ford Focus ST

ΝΕΑ

Αυστηρά προσθιοκίνητο το «καυτό» νέο Ford Focus ST

ΝΕΑ

Παρά τις διάφορες εικασίες, το Ford Focus ST θα συνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του, ως ένα «καυτό» προσθιοκίνητο χάτσμπακ.

Advertisement
Advertisement

Τα νέα για τους φίλους του Ford Focus ασφαλώς και δεν είναι ευχάριστα, καθώς όπως ανακοίνωσε επίσημα ο κατασκευαστής δεν θα υπάρχει νέα έκδοση του RS.

Αυτό σημαίνει ότι οι λάτρεις της γρήγορης οδήγησης εστιάζουν το ενδιαφέρον τους αποκλειστικά στην έκδοση «ST». Βέβαια πολλά έχουν ακουστεί για το εάν η συγκεκριμένη έκδοση θα εφοδιαστεί με σύστημα τετρακίνησης, κάτι  ανάλογο με το σκληροπυρηνικό RS, αλλά ο υπεύθυνος του τμήματος Ford Performance για την ευρωπαϊκή αγορά Stefan Muenzinger δήλωσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. «Δεν υπάρχουν σχέδια για  να λανσάρουμε μία τετρακίνητη έκδοση του Focus ST. Αυτό αποτελούσε βασικό στοιχείο μονάχα στο RS» τόνισε μεταξύ άλλων.

Advertisement
Advertisement

Επίσης επισήμανε ότι τα επίπεδα πρόσφυσης ανάμεσα στις δύο εκδόσεις (ST και RS) είναι άμεσα συγκρίσιμα, όταν έχουμε στεγνό οδόστρωμα. Και ενώ το Focus RS διαθέτει την τετρακίνηση, το ST έχει να προτείνει το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό eLSD, τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τεχνολογίας Continuously Controlled Damping και τα εξελιγμένα ελαστικά Michelin Pilot Sport. Να σημειώσουμε επίσης, ότι κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος Ecoboost των 2,3 lt με απόδοση 280 ίππους, την ώρα που η ροπή φτάνει τα 420 Nm.

Τέλος, σε ερώτηση που αφορά την υβριδοποίηση του νέας γενιάς Focus ST, o Muenzinger δεν ανακοίνωσε κάτι επισήμως, απλά ότι η εταιρεία προχωρά στην εφαρμογή της σε άλλα μοντέλα της γκάμας, όπως τα Puma και Kuga. Το πιθανότερο είναι όμως να μπει στην πλειοψηφία τους, καθώς από το 2026 θα ισχύσουν νέοι, αυστηρότεροι κανονισμοί για τις εκπομπές CO2.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Σε ισχύ τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας!

Advertisement

Skoda: Πως να ταξιδεύετε με ασφάλεια

Νέος πρόεδρος για το BMW Group Hellas