Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης στην ελληνική RCH Automotive

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης στην ελληνική RCH Automotive

ΝΕΑ

Αφιέρωμα της γερμανικής τηλεόρασης στην ελληνική RCH Automotive

ΝΕΑ

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv βρέθηκε στην Ελλάδα για να καταγράψει την ιστορία της ελληνικής εταιρείας που κατασκευάζει αυτοκίνητα από το 2007 και μέρος από αυτά τα εξάγει στην Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Το 2007 ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα η RCH Automotive και με αργά, σταθερά βήματα αλλά και πολλές… τρικλοποδιές στάθηκε στα πόδια της και κατάφερε να χτίσει «μετ’ εμποδίων» το όνομά της. Κυρίως στο εξωτερικό γιατί στην Ελλάδα η γραφειοκρατία και οι δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου είναι πολλές.

Επειδή όμως η ιστορία γράφεται, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, καθώς περισσότερα από 260 αυτοκίνητα έχει καταφέρει η RCH να κατασκευάσει και να πουλήσει στη συντριπτική πλειοψηφία, στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα σε 17 χώρες, όταν στην Ελλάδα και λόγω της γραφειοκρατίας, όπως αναφέραμε, έχουν ταξινομηθεί με ελληνικές πινακίδες μόλις 16.

Advertisement
Advertisement

Η Γερμανία η καλύτερη αγορά

Η καλύτερη αγορά για την ελληνική εταιρεία, είναι η Γερμανία. Μόνο τυχαίο θα λέγαμε πως δεν είναι το γεγονός, ότι πριν από λίγες εβδομάδες το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-tv που ανήκει στον Όμιλο RTL βρέθηκε στην Κατερίνη για κινηματογραφήσει το χώρο που η RCH Automotive κατασκευάσει τα αυτοκίνητά της.

Διαφήμιση για την Ελλάδα

Advertisement

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ ταξίδεψαν στην Ελλάδα 6 μέλη του τηλεοπτικού δικτύου ενώ τα γυρίσματα διήρκησαν τρεις ημέρες.

Τα πλάνα αφορούσαν στη βιοτεχνία κατασκευής οχημάτων αλλά και στις ομορφιές της Ελλάδας, όπως ο Όλυμπος, η Κατερίνη το Λιτόχωρο κ.ά.

Προβολή σε 6 χώρες

Advertisement

Στο ντοκιμαντέρ το οποίο θα προβληθεί σε έξι χώρες, μιλά ο ιδρυτής της RCH Automotive Ηλίας Γαγανέλης. Η συνέντευξη έγινε στα γερμανικά καθώς ο Ηλιας Γαγανέλης έχει μεγαλώσει και ζήσει για 27 χρόνια στη Γερμανία.

Να σημειώσουμε πως τον περασμένο Αύγουστο τις εγκαταστάσεις της RCH Automotive στην Κατερίνη είχε επισκεφτεί και ο Γερμανός πολιτικός και μέλος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου από το 2021 Cem Özdemir.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πού βρίσκονται σύμφωνα με την Google τα γραφεία της ελληνικής Tesla;
Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα Mazda CX-60 με τους 326 ίππους
Ένα ακόμα RCH 356 κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και πουλήθηκε στο εξωτερικό (+video)