ΝΕΑ

Εστάλη το ξαφνικό, Χριστουγεννιάτικο διπλό χαράτσι σε κατόχους ΙΧ…

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εστάλη το ξαφνικό, Χριστουγεννιάτικο διπλό χαράτσι σε κατόχους ΙΧ…

ΝΕΑ

Εστάλη το ξαφνικό, Χριστουγεννιάτικο διπλό χαράτσι σε κατόχους ΙΧ…

ΝΕΑ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές στους σχεδόν 75.000 «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 1.258 ιδιοκτήτες οχημάτων στους 75.000 αντέδρασαν στο κάλεσα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και απέστειλαν τα απαραίτητα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι είχαν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 ή είχαν εξαιρεθεί από την καταβολή τους.

Δηλαδή μόλις 2 στους 100 ιδιοκτήτες οχημάτων φρόντισαν να αποδείξουν ότι για κάποιο λόγο δεν εμφανίζεται η εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας του 2016 ενώ οι υπόλοιποι απλά δεν τα έχουν πληρώσει!

Advertisement
Advertisement

Στους χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που αποδείχθηκε ότι δεν έχουν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 θα τους βεβαιωθεί η οφειλή του διπλάσιου ποσού των Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός τους στο myCAR.

Να υπενθυμίσουμε πως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές στους σχεδόν 75.000 «ξεχασιάρηδες» ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα Τέλη Κυκλοφορίας, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, τους δινόταν η δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στο myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής Τελών Κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Advertisement

Online η υποβολή μη οφειλής

Η υποβολή δήλωσης μη οφειλής Τελών Κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην ΔΟΥ.

Advertisement

Μάλιστα, για τους διευκολύνει, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά: 1. τη ΔΟΥ τους, 2. τη θεματική ομάδα “Αυτοκίνητα” και 3. τη διαδικασία “Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021”.

Η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια Τέλη Κυκλοφορίας. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής Τελών Κυκλοφορίας, τότε τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αναρτήθηκαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!
Οριστικό: Χωρίς Τέλη Κυκλοφορίας, τελωνείο και Φόρο Πολυτελείας τα συγκεκριμένα IX
Αυτά τα αυτοκίνητα (+diesel, βενζίνης) απαλλάσσονται από τα Τέλη Κυκλοφορίας!

Advertisement