Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Abarth Cinquone Qatar: Αγωνιστικό από…μετάξι!

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Abarth Cinquone Qatar: Αγωνιστικό από…μετάξι!

ΝΕΑ

Abarth Cinquone Qatar: Αγωνιστικό από…μετάξι!

ΝΕΑ

Με ένα απέριττο κλωβό και μια προσαρμοσμένη οροφή, φαίνεται πως το Abarth έχει απογυμνωθεί εντελώς με μόνο ένα στόχο: τις νίκες. Ωστόσο, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί σπαρτιάτικο. Στην πραγματικότητα, τα χαρακτηριστικά μέσα στην καμπίνα του ανήκουν σε μια Rolls-Royce.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το ταμπλό τριών τόνων δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε δει στο παρελθόν. Όλες οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες μαζί με τα ακριβά υλικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν παραπέμπουν σε γαλαζοαίματες κατασκευές, ακόμη και η επιλογή των αποχρώσεων. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ότι είναι αυτόματο με τα κουμπιά του κιβωτίου να μοιάζουν ευθέως με εκείνα της Lambo, ενώ ακριβώς δίπλα έχουν τοποθετηθεί δύο ποτήρια σαμπάνιας. Θα μπορούσατε πιθανώς να αρχίζετε να “γιορτάζετε” ακόμα και πριν κερδίσετε τον αγώνα. Τα καθίσματα φαίνονται αρκετά μοναδικά, με ξεχωριστές επενδύσεις και ραφές.

Cinquone-qatar-is-a-248-hp-Abarth-500-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Ο πυροσβεστήρας δεν μπορεί να απουσιάζει, αφού κάθεται στη θέση του πίσω καθίσματος και ταιριάζει με το λευκό εσωτερικό θέμα. Εν τω μεταξύ, ο κλωβός ασφαλείας έχει καλυφθεί με δερμάτινες χειροποίητες λεπτομέρειες ενώ υπάρχουν δύο κράνη Sparco, με πλήρεις εξαρτήσεις.

Cinquone-qatar-is-a-248-hp-Abarth-500-inter-tsiro-640

Αυτό δεν είναι καθόλου το πιο τρελό Abarth που έχουμε δει, από τότε μάλιστα που μερικοί άνθρωποι τοποθέτησαν τον κινητήρα στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Όμως, τα 248 άλογα και τα 300 Nm είναι εντυπωσιακοί αριθμοί για έναν turbo μόλις 1,4 λίτρων. Το Cinquone Qatar με το πολυτελές εσωτερικό φτάνει στα 100 km/h από στάση σε μόλις 5,5 sec επιταγχύνοντας μάλιστα μέχρι τα 240 km/h. Υπάρχουν και άλλα mods, όπως ελαστικά 215/35 σε ζάντες 18 ιντσών ή φρένα 305 Brembo με τέσσερα έμβολα μπροστά. Και ας μην ξεχνάμε βέβαια και το κιτ ευρείας όψης…