Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η υβριδική Corvette E-Ray

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η υβριδική Corvette E-Ray

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η υβριδική Corvette E-Ray

ΝΕΑ

H Chevrolet έχει ήδη στα σκαριά την υβριδική Corvette, η οποία υπόσχεται εντυπωσιακή επιτάχυνση (περίπου 2 δευτερόλεπτα).

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν 7 χρόνια περάσανε από τότε που είχαμε μιλήσει για πρώτη φορά για την υβριδική Corvette με την ονομασία E-Ray. Με τις περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων που κατασκευάζουν σπορ και supercars να έχουν προσαρμοστεί στη νέα εποχή, η GM δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω.

Γι’αυτό και τοποθέτησε έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα, ονομάζοντάς τον “e-booster”. Αυτός θα χαρίζει μια γενναιόδωρη ώθηση στο αυτοκίνητο κατά την εκκίνηση και προσθέτει ίππους στο υβριδικό σύνολο. Όσο για το τελευταίο, η συνεργασία του θα γίνεται με τον γνώριμο V8 κινητήρα της μάρκας.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας, ωστόσο η E-Ray εκτιμάται ότι θα φτάνει τους 700 ίππους, ενώ η διαδικασία 0-96 χλμ./ώρα υπολογίζεται στα 2 δευτερόλεπτα. Να θυμίσουμε ότι η επιτάχυνση της Corvette Z06 βρίσκεται λίγο κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Εάν αναλογιστούμε ότι τόσο η Stingray όσο και η Z06 έχουν αρκετό χώρο στο εσωτερικό τους, ειδικά στο σημείο του κεντρικού τούνελ, τότε αυτή θα είναι μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτόν τον χώρο για τα “καλούδια” του υβριδικού συστήματος. Παράλληλα, ο άδειος εμπρός χώρος θα καταληφθεί από τον όγκο του ηλεκτροκινητήρα.

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες έχουν δημοσιευτεί, οι οποίες δείχνουν το ελαφρώς τροποποιημένο σπορ μοντέλο της εταιρείας, όπως είναι οι απολήξεις της εξάτμισης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η E-Ray χαρακτηρίζεται ως η 7η γενιά της Corvette Grand Sport.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι αποδίδει 680 ίππους το μοτέρ της Corvette Z06 (+video)
Αποκάλυψη για τη νέα σούπερ Corvette Z06 (+video)
Πήγε δήθεν για test drive και έκλεψε την Corvette C8 Stingray (+video)

 

Advertisement