Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

7η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

7η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

ΝΕΑ

7η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

ΝΕΑ

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), συνδιοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com)

Αυτή περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα και φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Οι δράσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 16 Μαρτίου με εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο», την εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.) και το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων. Την ίδια ημέρα, η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας με τους προσομοιωτές του Ι.Ο.ΑΣ. βρέθηκε στο Άλσος Περιστερίου ενώ τις τέσσερις ημέρες που ακολούθησαν, βρέθηκε στο Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (Σταθμός Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου «Πειραιάς») με αφορμή τα 145 χρόνια λειτουργίας του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου.

Advertisement
Advertisement

Στις 19 του μήνα, έλαβε χώρα ημερίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και του Ι.Ο.ΑΣ. για τους Δείκτες Απόδοσης Μέτρων Οδικής Ασφάλειας, με θέμα «Greece’s Road Safety in a European context» ενώ έγινε και η ετήσια βράβευση του «Τροχονόμου της Χρονιάς» και των «Εθελοντών της Χρονιάς».

Από αύριο, θα είναι στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στη συνέχεια στη Ναύπακτο. Όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας θα λειτουργεί Εθελοντική Αιμοδοσία και στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη ενώ το Σάββατο 22/3, θα υπάρξει διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού από όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο».