Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

500 άνθρωποι την εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

500 άνθρωποι την εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους

ΝΕΑ

500 άνθρωποι την εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους

ΝΕΑ

O ακήρυχτος «πόλεμος» που διαδραματίζεται καθημερινά στους ευρωπαϊκούς δρόμους συνεχίζεται και οι απώλειες εξακολουθούν να είναι μεγάλες, μιας και κάθε εβδομάδα χάνουν τη ζωή τους περίπου 500 συνάνθρωποί μας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν ότι οι θάνατοι στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημείωσαν μεν πτώση της τάξης του 2% τον περασμένο χρόνο, όμως και πάλι, ο συνολικός αριθμός παραμένει υψηλότερα απ’ ότι για παράδειγμα το 2015.

Έτσι, σύμφωνα με την ανάλυση του ETSC, ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ήταν να μειωθούν οι θάνατοι κατά 50% τη δεκαετία μέχρι το 2020, μοιάζει τώρα ανέφικτος.

Advertisement
Advertisement

Σχολιάζοντας την δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων ο Antonio Avenoso, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, είπε:
«Για 4 κατά σειρά έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πενιχρά αποτελέσματα για την Οδική Ασφάλεια. Και για 4 κατά σειρά έτη δεν έχουν ληφθεί νέα μέτρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα των τροχαίων θανάτων και τραυματισμών. Είναι ώρα για δράση, το ETSC περιμένει ανυπόμονα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει, με ένα σύνολο νομοθετικών ρυθμίσεων για την Οδική Ασφάλεια που αναμένεται από καιρό. Κάνουμε επίκληση για ασφαλέστερα πρότυπα για τα οχήματα όπως η προσαρμογή σε Automated Emergency Braking (ΑEB) και Intelligent Speed Assistance (ISA), καλύτερες υποδομές κανόνων ασφάλειας και ένα στιβαρό πλαίσιο για ασφαλή εφαρμογή αυτοματοποιημένης οδήγησης εντός εβδομάδων κ όχι μηνών. Είναι επίσης η στιγμή να δούμε ένα νέο μακροπρόθεσμο πλαίσιο για την επόμενη δεκαετία με μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που χάνονται ή τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους μας, κάθε βδομάδα».

Η Εσθονία και η Σλοβενία είναι παραδείγματα χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχουν δραματικά μειώσει τους θανάτους τα τελευταία χρόνια. Και αυτό το παράδειγμα καλούνται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες.