Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Σουηδίας

Ελλάδα 14:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Σουηδίας

ΝΕΑ

3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος-Σουηδίας

ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε το 3ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος–Σουηδίας, στο οποίο  παρουσιάστηκαν τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Δ. Σαρακάκης. Ο κ. Σαρακάκης αναφέρθηκε στα 25 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου, η λειτουργία του οποίου έχει ως στόχο την ανάπτυξη της Ελλάδας, μέσω των σχέσεων των δύο χωρών, της μεταφοράς εμπειρίας από τη Σουηδία στη χώρα μας και τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. “Οι καλές πρακτικές δεν μεταφέρονται μηχανιστικά από τη μία χώρα στην άλλη. Όμως. είναι βέβαιο, ότι μπορούμε να ωφεληθούμε από την εμπειρία άλλων χωρών, ειδικά της Σουηδίας, για να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας”, σημείωσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε η Πρέσβης της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg, σημειώνοντας πως χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και μεταρρυθμίσεις, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά οι υπάρχουσες εταιρείες, αλλά και να προσελκυστούν και άλλες ξένες εταιρείες για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μεταξύ των εισηγητών του 3ου Επιχειρηματικού Φόρουμ Ελλάδας – Σουηδίας ήταν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος και ο Γενικός Διευθυντής της Β’ Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Λούης Αμπατής.

Advertisement
Advertisement