Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To 35% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά έως το 2040

Ελλάδα 14:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To 35% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά έως το 2040

ΝΕΑ

To 35% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά έως το 2040

ΝΕΑ

Ακόμη μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει πως το μέλλον της αυτοκίνησης…είναι ηλεκτρικό. Προβλέψεις αναφέρουν ότι έως το 2040, το 35% των αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να φτιάξουν ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα είναι προσιτά στο ευρύ κοινό και παράλληλα θα προσφέρουν ικανοποιητική αυτονομία. Μάλιστα, η νέα αυτή τη τάση στην αυτοκίνηση είναι τόσο ισχυρή, που αναλυτές εκτιμούν ότι τα ηλεκτρικά μοντέλα θα κυριαρχήσουν στις πωλήσεις στο επόμενο-όχι και τόσο μακρινό-διάστημα.

Σήμερα, έρχεται στη δημοσιότητα ακόμη μια έρευνα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Η αγγλική εταιρεία ερευνών,  IHS Markit, μελετά την παραπάνω τάση και υποστηρίζει ότι το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα φτάσει στο 35% έως το 2040. Η εν λόγω εταιρεία υποστηρίζει ότι αν οι κυβερνήσεις δώσουν πολύ ισχυρά κίνητρα για την απόκτηση οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων, δεν αποκλείεται το παραπάνω ποσοστό να φτάσει ακόμη και το 50% στο ίδιο διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες αυτοκινήτου επενδύουν συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων. Για παράδειγμα η Daimler ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια για να κατασκευάσει δέκα ηλεκτρικά μοντέλα στην επόμενη δεκαετία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Όμιλος VW, o οποίος θα λανσάρει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025.