Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 299 άλογα και χαμηλή κατανάλωση οι Mercedes E-Class Coupe και Cabrio

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 299 άλογα και χαμηλή κατανάλωση οι Mercedes E-Class Coupe και Cabrio

ΝΕΑ

Με 299 άλογα και χαμηλή κατανάλωση οι Mercedes E-Class Coupe και Cabrio

ΝΕΑ

Η Mercedes προχωρά σε ένα ελαφρύ «φρεσκάρισμα» για τις E-Class Coupe και Cabrio, προσθέτοντας στη γκάμα τους ένα νέο turbo μοτέρ 299 ίππων, που διαθέτει ένα «ήπιο» υβριδικό σύστημα για χαμηλή κατανάλωση. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα επιλογή των Mercedes E-Class Coupe και Cabrio συνοδεύεται από την ονομασία E 350 και διαθέτει τον 2λιτρο turbo 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα της εταιρείας, που συνδυάζεται με ένα νέο 48-Volt ηλεκτρικό σύστημα.

Το ηλεκτρικό σύστημα αυτό υποβοηθά την εκκίνηση, την επιτάχυνση στις χαμηλές ταχύτητες και την απόδοση του κινητήρα (προσθέτει μέχρι τις 2.500 σ.α.λ. 14 ίππους ισχύος και 150 Nm ροπής), τη λειτουργία coasting του κιβωτίου και την ανάκτηση της ενέργειας κατά την πέδηση, για να προσφέρει στις E-Class Coupe και Cabrio χαμηλότερη κατανάλωση και ρύπους.

Ως αποτέλεσμα αυτών, η Mercedes ανακοινώνει ότι η μέση κατανάλωση της E 350 Coupe είναι 6,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 149 γρ./χλμ., δύο νούμερα τα οποία είναι πιο χαμηλά π.χ. από αυτά της μικρότερες E 200 Coupe με τον 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 184 ίππων. Από πλευράς απόδοσης, οι νέες E 250 Coupe και Cabrio προσφέρουν 299 άλογα ισχύος (+14 ίππους από το ηλεκτρικό σύστημα) και 400 Nm ροπής, με τις επιδόσεις να είναι άκρως εκρηκτικές (π.χ. 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα για την Coupe).

Advertisement
Advertisement

2018-mercedes-e-class 640

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Mercedes έχει ανανεώσει την παλέτα των χρωμάτων των δύο μοντέλων προσθέτοντας περισσότερες επιλογές, έχει επίσης διευρύνει τις επιλογές συνδεσιμότητας και υπηρεσιών προς τον οδηγό, ενώ προσφέρει πλέον υπηρεσία ειδοποίησης μέσω SMS προς τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση όχι μόνο απόπειρας κλοπής, αλλά και σε οποιαδήποτε στιγμή κάποιο άλλο αυτοκίνητο έστω ακουμπήσει την E-Class Coupe ή Cabrio προκαλώντας της ζημιά.

Η τελική νέα πινελιά της Mercedes αφορά στην προσθήκη του πακέτου Night Package (μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις, ειδικές ζάντες) και στη γκάμα της E-Class Cabrio.