Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

245 ίππους για το Skoda Vision RS Concept

Ελλάδα 13:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

245 ίππους για το Skoda Vision RS Concept

ΝΕΑ

245 ίππους για το Skoda Vision RS Concept

ΝΕΑ

Η Skoda δημοσιοποίησε νέα σκίτσα και ανακοίνωσε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες σχετικά με το νέο της μοντέλο Vision RS Concept, που αναμένεται να βρεθεί στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το Vision RS, που πιθανότατα να λάβει τη θέση του Rapid, θα διαθέτει ένα plug-in hybrid σύνολο, το οποίο θα αποδίδει συνολικά 245 ίππους, που σύμφωνα με την τσέχικη εταιρεία, εξασφαλίζει τόσο εκρηκτικές επιδόσεις, όσο και χαμηλή κατανάλωση. Πιο αναλυτικά, κάτω από το καπό βρίσκεται έναν τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας TSI 1,5 λίτρων με 150 ίππους, που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 102 ίππων και μπαταρία 13 kW.

Advertisement
Advertisement

cb974495-skoda-vision-rs-concept-4-chariatis-530

Η αυτονομία που προσφέρεται στον οδηγό του Vision RS, σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη λειτουργία, αναμένεται να φτάνει τα 70 km (με βάση τις παλαιότερες μετρήσεις NEDC), ενώ οι εκπομπές CO2 θα αγγίζουν μόλις τα 33 g/km. Επίσης, για το 0-100 km/h το πρωτότυπο θα χρειάζεται χρόνο 7,1 δευτερόλεπτων, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 209 km/h, με την επαναφόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου να χρειάζεται 2 ½ ώρες. 80e3af6e-skoda-vision-rs-concept-9-chariatis-640Τέλος, να αναφέρουμε ότι για την σχεδίασή του η Skoda έχει χρησιμοποιήσει εκτενώς ανακυκλωμένα υλικά, όπως το ανθρακόνημα, αλλά και πλαστικά φυτικής προέλευσης στο εσωτερικό.