Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

2022 World Car: Η προσωπικότητα της χρονιάς – Οι 5 Finalist

Ελλάδα 2:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

2022 World Car: Η προσωπικότητα της χρονιάς – Οι 5 Finalist

ΝΕΑ

2022 World Car: Η προσωπικότητα της χρονιάς – Οι 5 Finalist

ΝΕΑ

Τα βραβεία World Car ανακοίνωσαν σήμερα τους πέντε υποψήφιους για την Προσωπικότητα της Χρονιάς του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η ενότητα «World Car Person of the Year» είναι μόνο μία από τις επτά, που απονέμονται ετησίως από το θεσμό.

Για να επιλεχθούν, οι υποψήφιοι για το βραβείο του θεσμού World Car Awards πρέπει να έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με κίνηση, που έφερε παγκόσμιο αντίκτυπο κατά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 (δεν περιορίζεται σε μία αγορά ή περιοχή).

Η συνεισφορά του αυτή, θα μπορούσε να περιλαμβάνει σημαντικό αντίκτυπο στην επωνυμία ή την εταιρεία τους (για παράδειγμα, ή σημαντική πρόοδο στην ασφάλεια, τη μηχανική, το σχεδιασμό ή την τεχνική πρόοδο) ή άλλο σημαντικό όφελος για τον καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Οι πέντε πρώτοι φιναλίστ της χρονιάς αντιπροσωπεύουν τους καλύτερους και πιο επιτυχημένους άνδρες και γυναίκες του κλάδου, με πολύ προσωπικούς και διαφορετικούς τρόπους. Οι υποψήφιοι για την προσωπικότητα της χρονιάς είναι με αλφαβητική σειρά:

Ο Shailesh Chandra της Tata , Διευθύνων Σύμβουλος, Επιχειρησιακή Μονάδα Επιβατικών Οχημάτων, Tata Motors. Κατάφερε μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη για την επωνυμία του σε μια χρονιά με μεγάλη πρόκληση. Η στρατηγική του για την ηλεκτροκίνηση είναι σημαντική σε διεθνή κλίμακα.

Advertisement

Ο Luc Donckerwolke Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Hyundai Motor Group για το Σχεδιασμό και Chief Creative Officer παρουσίασε μια σειρά από εξαιρετικά καινοτόμα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai Ioniq 5, Genesis GV60 και Kia EV6. Τα ρετρό μοντέλα Pony και Grandeur απέτισαν φόρο τιμής στη μεγάλη και συχνά παραμελημένη κληρονομιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κορέας.

Advertisement

Οι James Gay-Rees και Paul Martin: Ως δημιουργοί και εκτελεστικοί παραγωγοί της εκπομπής «Formula 1 Drive to Survive» του Netflix. Οι δημιουργοί μαζί με την ομάδα τους, έχουν κάνει ανεκτίμητη δουλειά για να διαδώσουν τη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο Tadge Juechter, Εκτελεστικός Διευθυντής Μηχανικός της Corvette: Επέβλεψε την κυκλοφορία μιας πλήρως ανασχεδιασμένης Corvette με τον κινητήρα στη μέση, ενός οχήματος που αιχμαλωτίζει τη φαντασία των φίλων του αυτοκινήτου. Οι παραλλαγές του μοντέλου όπως η Z06 και μια υβριδική με τετρακίνηση θα δώσουν ώθηση στο ιστορικό μοντέλο.

Advertisement

Τέλος η Linda Zhang, επικεφαλής μηχανικός του Ford F-150 Lightning, ηγήθηκε της ανάπτυξης του πλήρως ηλεκτρικού Ford F-150, ενός οχήματος που θεωρείται κομβικό για να περάσει τους αγοραστές φορτηγών στην ηλεκτροκίνηση. Το όχημα έχει πάνω του πολλές νέες ιδέες και αναμένεται να κάνει την Ford ένα «game changer» σε  ολόκληρη τη βιομηχανία.

Σας θυμίζουμε πως οι προηγούμενοι αποδέκτες του βραβείου World Car Person of the Year ήταν ο Akio Toyoda, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Corporation (2021), ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου PSA (2020), ο αείμνηστος Sergio Marchionne, CEO, FCA. Πρόεδρος, CNH Industrial και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ferrari (2019) και ο Hakan Samuelsson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Volvo Car Group (2018).

Τα βραβεία εγκαινιάστηκαν το 2003 και ξεκίνησαν επίσημα τον Ιανουάριο του 2004, για να αναγνωρίσουν/επιβραβεύσουν και να εμπνεύσουν την αριστεία, την ηγεσία και την καινοτομία σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda e: Νικητής στα 2021 World Car Awards (+video)
Φιναλίστ του World Urban Car 2018 το Suzuki Swift
Ποιο θα αναδειχθεί “Παγκόσμιο Αυτόκινητο της Χρονιάς”;