Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

2 εκατ. κιβώτια διπλού συμπλέκτη από τη Skoda

Ελλάδα 2:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

2 εκατ. κιβώτια διπλού συμπλέκτη από τη Skoda

ΝΕΑ

2 εκατ. κιβώτια διπλού συμπλέκτη από τη Skoda

ΝΕΑ

H Skoda είναι ένας από τους κύριους κατασκευαστές αυτόματων κιβωτίων διπλού συμπλέκτη (DSG) για το VW Group και πλέον, η εταιρεία γιορτάζει την παραγωγή 2.000.000 κιβωτίων του είδους στο εργοστάσιό της στο Vrchlabi της Τσεχίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η Skoda κατασκευάζει τα διπλού συμπλέκτη αυτόματα κιβώτιά της στο Vrchlabi από τον Σεπτέμβριο του 2012 με ρυθμό παραγωγής που πλέον έχει φτάσει τα 2.200 κιβώτια/ημέρα. Τα κιβώτια αυτά προορίζονται τόσο για τα μοντέλα της Skoda, όπως και για μια σειρά από άλλα αυτοκίνητα του VW Group.

Το εργοστάσιο της Skoda στο Vrchlabi είναι ένα από τα πιο προηγμένα ολόκληρου του VW Group. Απασχολεί σχεδόν 1.000 εργαζόμενους και χρησιμοποιεί όλη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αποθήκευση και την παραγωγή των ανταλλακτικών, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο εγκαταστάθηκε και μια πλήρης αυτοματοποιημένη διαδικασία ειδικών οχημάτων στα logistics.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι το 2012 το εργοστάσιο της Skoda στο Vrchlabi κατασκεύαζε μόνο αυτοκίνητα, όμως από το 2012 και μέσα σε 18 μήνες, μετεξελίχθηκε σε μια από τις πιο κύριες γραμμές παραγωγής εξαρτημάτων του VW Group. Μάλιστα, το 2015 το εργοστάσιο αυτό πήρε και τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Εργοστασίου της Χρονιάς».

Skoda DSG 640 (2)