Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

10 εκατ. υβριδικά μοντέλα από την Toyota

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 εκατ. υβριδικά μοντέλα από την Toyota

ΝΕΑ

10 εκατ. υβριδικά μοντέλα από την Toyota

ΝΕΑ

Περίπου 20 χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς του Prius, η Toyota ανακοινώνει ότι συμπλήρωσε την παραγωγή 10 εκατομμυρίων υβριδικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Η πρώτη γενιά του Toyota Prius παρουσιάστηκε στα τέλη του 1997 φέρνοντας στο προσκήνιο της αυτοκίνησης την υβριδική τεχνολογία. Από τότε έως σήμερα, η Toyota έχει κάνει προσιτή στο ευρύ κοινό τη συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέροντας 34 διαφορετικά υβριδικά μοντέλα απ΄όλες τις κατηγορίες σε 90 διαφορετικές χώρες. Σήμερα, η Toyota ανακοινώνει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις των υβριδικών της μοντέλων ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια, ένα νούμερο ρεκόρ που δείχνει την στροφή των αγοραστών σε πράσινες τεχνολογίες.

Σημειώνουμε πως σε λιγότερο από ένα χρόνο, η εταιρεία πούλησε 1 εκατομμύριο υβριδικά μοντέλα (τον Απρίλιο του 2016 ανακοινώθηκε από την Toyota ότι ξεπέρασε το φράγμα των 9 εκατομμυρίων). Τέλος και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της εταιρείας, το περιβαλλοντικό όφελος από την κυκλοφορία των 10 εκατομμυρίων υβριδικών της μοντέλων ανέρχεται σε εξοικονόμηση 77 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement