Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

10 χρόνια και ακόμα κρατάει το ρεκόρ

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

10 χρόνια και ακόμα κρατάει το ρεκόρ

ΝΕΑ

10 χρόνια και ακόμα κρατάει το ρεκόρ

ΝΕΑ

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που η “ανοιχτή” Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse αποκαλύφθηκε επίσημα, ενώ λίγο αργότερα σημείωσε το ρεκόρ υψηλότερης ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας “ανοιχτού” αυτοκινήτου παραγωγής το 2012 με την τιμή να είναι 408,84 χλμ./ώρα. Αυτό το ρεκόρ παραμένει μέχρι και σήμερα, θυμίζοντας ότι το γαλλικό υπερόπλο εφοδιάζεται με έναν W16 κινητήρα με 4πλό turbo και η ιπποδύναμη αγγίζει τα 1.200 άλογα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που κλήθηκε η Bugatti να αντιμετωπίσει ήταν αφενός να παραμείνει το αυτοκίνητο σταθερό στο οδόστρωμα (παρόλο την υψηλή ταχύτητα), αφετέρου η ασφάλεια σε περίπτωση που αναποδογυρίσει. Γι’ αυτό, η αποσπώμενη οροφή ενισχύθηκε με ειδικό ελαφρύ υλικό, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μέγιστο φορτίο πίεσης από κάθε σημείο ύψους 22.000 Nm.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Vitesse είχε επιπλέον 199 ίππους σε σχέση με τη Super Sport και για αυτό τον λόγο οι εμπρός εισαγωγές αέρα ήταν μεγαλύτερες, ώστε να προσφέρουν περισσότερο αέρα για την καλύτερη ψύξη του W16.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Special στο Παρίσι
W16: Η ιστορία του τεχνολογικού θαύματος της Bugatti (+video)
Παραδόθηκε η τελευταία Bugatti Chiron Super Sport 300+