Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

0-100 σε 8 sec για το ηλεκτρικό Spark

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0-100 σε 8 sec για το ηλεκτρικό Spark

ΝΕΑ

0-100 σε 8 sec για το ηλεκτρικό Spark

ΝΕΑ

Τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης έδωσε στη δημοσιότητα η Chevrolet, δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του μοντέλου στο Λος Άντζελες. Με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 130 PS και τη μέγιστη ροπή των 55 kgm διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή, το Spark EV θα είναι ένα sport μικρό. Αυτό φανερώνει και το γεγονός ότι χρειάζεται 8 sec για να αγγίξει τα 100 km/h.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φορτίζονται πλήρως εντός 7 ωρών σε μία κοινή οικιακή παροχή ρεύματος, ενώ μέσω ταχυφορτιστή σε περίπου 20 λεπτά σε ποσοστό 80%. Η Chevrolet ανέφερε ότι η αυτονομία του Spark EV θα είναι από τις καλύτερες στην κατηγορία και πριν από λιγες ημέρες είχε κάνει λόγο για 130 km. Ο ηλεκτροκινητήρας και το σύστημα μετάδοσης θα κατασκευάζονται από τις αρχές του 2013 στο εργοστάσιο της General Motors στη Βαλτιμόρη. Όπως συμβαίνει με το ηλεκτρικό smart, η διαχείριση και η παρακολούθηση της φόρτισης θα γίνεται και μέσω smart phone.

«Αυτό που θα απολαύσουν περισσότερο οι πελάτες μας είναι το πόσο διασκεδαστικό είναι στην οδήγηση το ηλεκτρικό Spark. Στόχος μας ήταν ένα αυτοκίνητο με καλές επιδόσεις και φιλικό προς το περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανολόγος του Spark EV, Τσακ Ράσελ.[nggallery id=1020]