Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπάρχει μέλλον για την Tornante;

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπάρχει μέλλον για την Tornante;

ΝΕΑ

Υπάρχει μέλλον για την Tornante;

ΝΕΑ

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα από τα οχήματα που είχαν κλέψει τη παράσταση στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης ήταν η Tornante. Ένα εντυπωσιακό δημιούργημα της κοινοπραξίας της Gumpert με τη Carrozzeria Touring Superleggera. Η πρώτη είναι μία γερμανική εταιρεία κατασκευής σπορ οχημάτων, που ίσως να τη θυμάστε από το Apollo και η δεύτερη μία ιστορική ιταλική ομόλογος, με 86 χρόνια ζωής. Το κοινό τους δημιούργημα, η Tornante, είχε προκαλέσει αίσθηση αλλά στη πορεία προέκυψαν οικονομικά προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Αυτά φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί αφού οι Ιταλοί έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες της αναβαθμισμένης Tornante. Με νέο εμπρός προφυλακτήρα με μικρότερη γρίλια στο κέντρο του, ανασχεδιασμένους αεραγωγούς στο πλάι, νέο προφυλακτήρα και φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος.
[nggallery id=1369]
Για το τι κρύβεται κάτω από το καπό, μάλλον δεν άλλαξε το αρχικό πλάνο. Αυτό αφορούσε έναν 4.2 λίτρων V8 biturbo της Audi, απόδοσης 700 ίππων. Μία επιλογή διόλου τυχαία, δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης της Gumpert, o Ρόλαντ Γκάμπερτ, έχει διατελέσει αγωνιστικός διευθυντής της Audi επί σειρά ετών, πανηγυρίζοντας με τη γερμανική μάρκα 25 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και τη κατάκτηση 4 παγκόσμιων τίτλων.

Ωστόσο, παρά τα σημάδια ζωής στο όλο εγχείρημα, δεν γνωστοποιήθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες όπως το αν και πότε θα μπει στη παραγωγή. Λογικά, περισσότερα θα μάθουμε στην… επόμενη έκθεση της Γενεύης, σε δύο μήνες.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto για περισσότερα νέα σχετικά με τη Tornante!

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanAuto)