Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Yaris στο WRC

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Yaris στο WRC

ΝΕΑ

Το Yaris στο WRC

ΝΕΑ

Ένα προσιτό rally car για ιδιώτες αγωνιζόμενους κατασκεύασε η Toyota Motorsport. Πρόκειται για το Yaris R1A, το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό στα τέλη Αυγούστου (24-26), έχοντας το ρόλο του πλοηγού οχήματος στο Ράλι Γερμανίας, ένατο γύρο του WRC. Η τιμή του αυτοκινήτου μαζί με το αγωνιστικό κιτ ορίστηκε στα 22.500 ευρώ, χωρίς τους φόρους και το κόστος εγκατάστασης.

Advertisement
Advertisement

Το εικονιζόμενο Yaris πληροί τις προδιαγραφές της κλάσης R1A (έως 1.400 cc) και άρα μπορεί να συμμετάσχει σε διεθνείς και εθνικούς αγώνες. Απευθύνεται σε νέους οδηγούς που επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού με ένα φθηνό, διασκεδαστικό και αξιόπιστο μοντέλο. Το Yaris R1A φέρει κιτ αναβάθμισης (χωρίς πάντως βελτιώσεις στον 1.33 βενζινοκινητήρα) που περιλαμβάνει αγωνιστική ανάρτηση, εξάτμιση και καταλύτη, κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης. Και βέβαια φέρει κλωβό ασφαλείας και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Η Toyota Motorsport σχεδιάζει τη διεξαγωγή Yaris Trophy στα πλαίσια κάποιου εθνικού πρωταθλήματος. Το επόμενο αγωνιστικό μοντέλο θα είναι το GT86, για το οποίο θα μάθουμε νέα σύντομα.[nggallery id=304]