Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Veloster με αγωνιστικό μανδύα

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Veloster με αγωνιστικό μανδύα

ΝΕΑ

Το Veloster με αγωνιστικό μανδύα

ΝΕΑ

Την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγωνιστική εκδοχή του νέου Veloster θα έχουν οι επισκέπτες της έκθεσης βελτιωμένων οχημάτων SEMA, στα τέλη Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας. Το Velocity Concept αποτελεί δημιουργία της Hyundai Αμερικής, με… λίγη βοήθεια από την Cosworth. Η τελευταία έχει αναλάβει τις ουκ ολίγες επεμβάσεις στον υπερτροφοδοτούμενο 1.6, σε πιστόνια, εισαγωγή, turbo, intercooler, συστήματα καυσίμου και διαχείρισης του κινητήρα. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, η ισχύς ξεπερνά τα 400 PS και η ροπή τα 48 kgm.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο στο οποίο αποτυπώνεται το μυώδες αμάξωμα με το αγωνιστικό κιτ, τους τροχούς των 19 ιντσών και τη μεγάλη πίσω αεροτομή. Κάτω από το αμάξωμα υπάρχουν αγωνιστικές αναρτήσεις της Bilstein και φρένα της Brembo με τετραπίστονες δαγκάνες. Τα ελαστικά της Kumho έχουν διαστάσεις 275/35.

«Με το Velocity είχαμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όρια που θέτουν τα καθημερινά αυτοκίνητα παραγωγής», σχολίασε ο επικεφαλής του κέντρου σχεδίασης της Hyundai στην Καλιφόρνια, Κρις Τσάμπαν. Είναι πάντως νωρίς ακόμη να πούμε αν θα δούμε το δημιούργημά τους σε κάποια μορφή αγώνων.[nggallery id=771]

 

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!