Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το NV200 ταξί στο Λονδίνο

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το NV200 ταξί στο Λονδίνο

ΝΕΑ

Το NV200 ταξί στο Λονδίνο

ΝΕΑ

Τη δική της πρόταση για ανανέωση του στόλου των θρυλικών μαύρων λονδρέζικων ταξί παρουσίασε η Nissan. Το NV200 μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε πελάτες, τρεις στο πίσω κάθισμα και δύο με αντίθετη φορά. Η πρόσβαση των επιβατών γίνεται εύκολα μέσω των δύο συρόμενων θυρών, ενώ το άνοιγμα της αριστερής μεγάλωσε σε ύψος και πλάτος, ώστε να διευκολύνει και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Advertisement
Advertisement

Η πίσω σειρά των καθισμάτων αναδιπλώνεται σε αναλογία 70/30 και μπορεί να μετακινηθεί, ώστε να φιλοξενηθούν είτε μεγάλα αντικείμενα είτε άτομα με αναπηρικά αμαξίδια. Επιπλέον χώρος για αποσκευές υπάρχει και δίπλα στον οδηγό. Το ταξί NV200 εξοπλίζεται με μεγάλη γυάλινη οροφή, η οποία καθιστά φωτεινότερη την καμπίνα των επιβατών. Ειδικός μηχανισμός δεν επιτρέπει στις συρόμενες πόρτες να ανοίξουν όσο κινείται το ταξί, όπως και όταν το ταξί είναι σταματημένο αλλά ο οδηγός δεν πατά το φρένο.

Ο κινητήρας του ταξί NV200 είναι ο 4κύλινδρος 1.5 diesel, ο οποίος με τη βοήθεια turbo αποδίδει σε δύο εκδόσεις 89 και 110 PS. Η πρώτη συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων (με εκπομπές CO2 139 g/km) και η δεύτερη με 6άρι. Αλλαγές έχουν γίνει στην εμπρός ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, προκειμένου να πληρούνται οι προδιαγραφές των λονδρέζικων ταξί. Επίσης ο μπροστινός άξονας έχει μετατοπιστεί προς τα εμπρός κατά 100 mm.

Συνολικά, 22.000 ταξί κυκλοφορούν στη βρετανική πρωτεύουσα, μεταφέροντας καθημερινά 300.000 επιβάτες. Παράλληλα με την κυκλοφορία του ταξί της Nissan, στο Λονδίνο θα πραγματοποιούνται δοκιμές και της ηλεκτρικής πρωτότυπης έκδοσης, του e-NV200. Το NV200 θα είναι επίσης το επόμενο ταξί της Νέας Υόρκης.

Advertisement
Advertisement

Ο νόμος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί που ψηφίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο την περασμένη άνοιξη, ανοίγει και στη χώρα μας το δρόμο για την κυκλοφορία επταθέσιων ταξί. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε στις μεγάλες ελληνικές πόλεις και στις τουριστικές περιοχές το Nissan NV200 σε αυτό το ρόλο.[nggallery id=288]