Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ήρθε με… δώρα το νέο Auris

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήρθε με… δώρα το νέο Auris

ΑΓΟΡΑ

Ήρθε με… δώρα το νέο Auris

ΑΓΟΡΑ

Στις εκθέσεις του δικτύου διανομέων της Toyota βρίσκεται ήδη το νέο Auris και για όσους το αποκτήσουν άμεσα, η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει ειδικό bonus! Σύμφωνα με αυτό, μέχρι το τέλος του χρόνου η ιαπωνική εταιρεία προσφέρει έκπτωση της τάξης των €500 ή δωρεάν παροχή καυσίμου για 5.000 χιλιόμετρα ή υβριδική τεχνολογία με επιδότηση €1.000!

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα και χρηματοδοτικό πρόγραμμα με 0% προκαταβολή και επιτόκιο 5,4% (+0,6% εισφορά) από 12 έως 84 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Τα παραπάνω αποτελούν επιπλέον κίνητρο για την απόκτηση του καινούριου Auris που όπως το NewsAuto σας έχει ενημερώσει από τις 13 Νοεμβρίου, πωλείται στη χώρα μας με τιμή βασικής έκδοσης (Life) με κινητήρα 1.33 lt, 5 θύρες και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, στα €15.950, η οποία πέφτει στα €14.990 με το όφελος απόσυρσης!

Ατού αποτελεί και ο πλούσιος εξοπλισμός από τη βασική ακόμα έκδοση αφού  περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι, ESP, αυτόματος κλιματισμός, ραδιο-CD με MP3, θύρα USB και χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστής ταξιδίου, ηλεκτρικοί θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, φώτα ημέρας LED.

Advertisement
Advertisement

Με τον 1.6 βενζίνης (ισχύος 132 PS) οι τιμές αρχίζουν από τα 17.500 ευρώ (16.209 ευρώ με απόσυρση). Το Auris 1.4 diesel 90 PS που καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,8 lt/100 km και εκπέμπει 99 gr. CO2 ανά km, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη του από τα τέλη κυκλοφορίας, μπορεί να γίνει δικό σας με 18.950 ευρώ (17.990 με απόσυρση).
[nggallery id=795]
Ταυτόχρονα με τις βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, η δεύτερη γενιά του Auris προσφέρεται και με το υβριδικό σύστημα της Toyota. Με το επίπεδο εξοπλισμού Active, η υβριδική έκδοση πωλείται προς 22.990 ευρώ. Ο γνωστός 1.8 βενζίνης συνεργάζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ των 82 PS, προσφέροντας μέγιστη συνδυαστική ισχύ 136 PS. Η μέση κατανάλωση είναι 3,8 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 μόλις 87 g/km.

Η καινούρια γενιά του Auris βασίζεται σε νέα αρχιτεκτονική, είναι ελαφρύτερο κατά 50 κιλά, πιο δυναμικό σχεδιαστικά με χαμηλότερη, αεροδυναμική γραμμή οροφής και όπως μαρτυρούν οι πιο πάνω αριθμοί, πιο οικονομικό.

Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 30 mm και ορίζεται πλέον στα 4.275 mm, την ώρα που το μεταξόνιο παραμένει στα 2.600 mm. Το ύψος του έχει μειωθεί κατά 55 mm, χρίζοντας το ως ένα από τα χαμηλότερα μοντέλα στη κατηγορία, με τη Toyota να έχει δουλέψει πολύ πάνω στο κομμάτι της αεροδυναμικής.

Advertisement

Οι Ιάπωνες περιμένουν μοιρασμένες πωλήσεις στην Ευρώπη, εκτιμώντας πως κατά το ένα τρίτο θα αφορούν στους βενζινοκινητήρες και αντίστοιχο ποσοστό θα έχουν οι μονάδες diesel αλλά και η υβριδική έκδοση.

Ειδικά η τελευταία αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του Auris, με ελάχιστες εκπομπές ρύπων (87 g/km), σχεδόν μηδενικά οξείδια του αζώτου NOx ή μικροσωματίδια (Particulate Matter) και φυσικά σημαντικά οφέλη ως προς το κόστος χρήσης που προκύπτει από τη χαμηλότερη φορολογία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και μειωμένες δαπάνες για service και συντήρηση.
[nggallery id=794]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης

Advertisement