Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα παραλειπόμενα της έκθεσης του Ντιτρόιτ

Ελλάδα 3:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα παραλειπόμενα της έκθεσης του Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Τα παραλειπόμενα της έκθεσης του Ντιτρόιτ

ΝΕΑ

Το Ντιτρόιτ είναι η πόλη της Αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Αν δεν βρεθείς εκεί δεν μπορείς να κατανοήσεις τι σημαίνει General Motors, Chrysler, Ford. Είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ το μουσείο του Henry Ford ιδρυτή και πατριάρχη της οικογένειας που ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές του κόσμου. Υποθέτεις λογικά πριν την επίσκεψη πως θα περιέχει αυτοκίνητα Ford, αλλά πέφτεις έξω. Περιέχει όλες τις σημαντικές καινοτομίες που έφτιαξε ο άνθρωπος τα τελευταία 200 χρόνια. Πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία όπως και το Hall of Fame της Αυτοκίνητης όπου υπάρχει αναφορά σ’ όλους τους σπουδαίους άντρες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Απ’ έξω δε η πινακίδα αναφέρει: «Σκοπός του αφιερώματος αυτού είναι να εμπνεύσει κι άλλους να ακολουθήσουν τις ιδέες τους».

Advertisement
Advertisement

Η μορφολογία του εδάφους στο Ντιτρόιτ είναι απλή, αχανείς εκτάσεις χωρίς υψομετρικές αυξομειώσεις. Έχοντας πολύ τόπο φαντάζει λογικό να χαράξεις φαρδιούς δρόμους σε μεγάλες ευθείες. Η ύπαρξη τέτοιων δρόμων που πάνε μόνο ευθεία στο μυαλό μας δικαιολογεί εν μέρει τη μορφή των αμερικάνικων αυτοκινήτων. Μεγάλα αμαξώματα, μεγάλοι κινητήρες, νωθρές αναρτήσεις.
Η συμπεριφορά των οδηγών στον δρόμο χωρίς εξάρσεις και εντάσεις. Κανείς δεν παραβιάζει τα όρια ταχύτητας, η ευγένεια κυριαρχεί και κανείς δε σκέφτεται να παρανομήσει ή να διπλοπαρκάρει γιατί υπάρχουν παντού άπλετοι χώροι για πάρκινγκ.
[nggallery id=1562]
Περισσότερα εδώ