Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέσσερα εκατ. υβριδικά από Toyota-Lexus

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέσσερα εκατ. υβριδικά από Toyota-Lexus

ΝΕΑ

Τέσσερα εκατ. υβριδικά από Toyota-Lexus

ΝΕΑ

Από τον Μάρτιο του 1997 όταν παρουσιάστηκε το υβριδικό σύστημα της Toyota έχουν περάσει 15 χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα τα υβριδικά μοντέλα της Toyota και της Lexus έπεισαν το καταναλωτικό κοινό για την αξιοπιστία της σχετικής τεχνολογίας αλλά και τα οφέλη από τη χρήση της. Έτσι, στα τέλη του περασμένου Απριλίου ο ιαπωνικός κολοσσός  έσπασε το «φράγμα» των πωλήσεων 4 εκατ. υβριδικών αυτοκινήτων, με το σήμα τόσο της Toyota όσο και της Lexus.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο υβριδικό μοντέλο που κυκλοφόρησε από την Toyota ήταν τον Αύγουστο του 1997 το Coaster Hybrid EV, αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας. Η… επανάσταση έγινε το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, με το λανσάρισμα του Prius, του πρώτου υβριδικού μοντέλου μαζικής παραγωγής. Το 2000 άρχισαν οι πωλήσεις του Prius στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική. Ακολούθησε το Σεπτέμβριο του 2003 η δεύτερη γενικά του μοντέλου και τον Μάιο του 2009 η τρίτη γενιά.

Η Toyota Motor Corporation διαθέτει αυτή τη χρονική στιγμή συνολικά 18 υβριδικά μοντέλα σε περίπου 80 χώρες. Φέτος, αντιπροσωπεύουν το 15% των πωλήσεων της σε όλο τον κόσμο. Η γκάμα θα ενισχυθεί με το υβριδικό Yaris και το Lexus ES 300h για την αγορά των ΗΠΑ. Ο κατασκευαστής υπολογίζει ότι η χρήση των υβριδικών της μοντέλων – από το 1997 έως σήμερα – συνέβαλε στον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά 26 εκατ. τόνους, σε σχέση με τους ρύπους που θα εξέπεμπε ανάλογος αριθμός βενζινοκίνητων οχημάτων, παρόμοιου όγκου και παρόμοιων επιδόσεων.