Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο του νέου Auris

Ελλάδα 2:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο εργοστάσιο του νέου Auris

ΝΕΑ

Στο εργοστάσιο του νέου Auris

ΝΕΑ

Το NewsAuto.gr βρέθηκε στο Μπέρναστον της Αγγλίας και στο εργοστάσιο της Toyota όπου άρχισε η παραγωγή της νέας γενιάς του 5θυρου Auris. Εκεί θα βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής της station wagon έκδοσης, του Auris Touring Sports. Το Auris είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο για την Toyota Ευρώπης, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος, Ντιντιέ Λερουά: «Το νέο Auris βρίσκεται στην καρδιά της ευρωπαϊκής στρατηγικής μας και θεωρούμε ότι θα ενισχύσει τις πωλήσεις μας στην αγορά οικογενειακού αυτοκινήτου. Είναι μία μοναδική πρόταση στην κατηγορία καθώς προσφέρεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και πλήρως υβριδική».

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση για την παραγωγή του νέου Auris στη Βρετανία ενισχύθηκε με επένδυση ύψους 230 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 105 είχαν προορισμό τη γραμμή παραγωγής. Η συνολική επένδυση της Toyota στη Βρετανία ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ από το 1992 μέχρι σήμερα. Στο εργοστάσιο του Μπέρναστον έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 3,25 εκατ. αυτοκίνητα σε αυτό το διάστημα. Τα περισσότερα οχήματα τα οποία κατασκευάζονται από την Toyota Μεγάλης Βρετανίας εξάγονται στην Ευρώπη και το ίδιο θα ισχύει με το νέο Auris.

Στην Ελλάδα περιμένουμε το Auris hatchback πριν το τέλος του 2012, με την έναρξη των παραγγελιών να ορίζεται για το Δεκέμβριο. Βασικός κινητήρας βενζίνης είναι ο 1.33 VVT-i με 99 PS και 13 kgm ροπής στις 3.800 rpm. Σε συνδυασμό με το σύστημα start/stop εμφανίζει μέση κατανάλωση 5,4 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 125 gr. CO2 ανά km. Ο 1.6 βενζίνης, ισχύος 132 PS,  μπορεί να συνδυαστεί είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το αυτόματο MultiDrive S, συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT).

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας εξασφαλίζει ο 1.4 diesel όταν συνδυαστεί με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων και το start/stop. Ο πετρελαιοκινητήρας των 90 PS και των 20,9 kgm ροπής εκπέμπει μόλις 99 gr. CO2 ανά km και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,9 lt/100 km. Ο 2λιτρος diesel αποδίδει 124 PS και συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και στάνταρ το start/stop. Η μέση κατανάλωσή του υποχωρεί στα 4,3 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων στα 112 gr/km. Ο 1.4 diesel μπορεί να παραγγελθεί και με το σειριακό κιβώτιο MultiMode.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό σύστημα με το γνωστό 1.8 βενζίνης και το ηλεκτρικό μοτέρ προσφέρει μέγιστη συνδυαστική ισχύ 136 PS. Η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, όμως αναμένεται να είναι κάτω από 4 lt/100 km και κάτω από τα 87 gr/km, αντίστοιχα. Το 2014 θα κάνουν την εμφάνισή τους και οι νέοι πετρελαιοκινητήρες – χωρητικότητας 1,6 και 2 lt – τους οποίους θα παρέχει η BMW στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών.[nggallery id=989]