Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Η… καυτή Mercedes A-Class Α45 AMG

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Η… καυτή Mercedes A-Class Α45 AMG

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Η… καυτή Mercedes A-Class Α45 AMG

ΝΕΑ

Αυτή είναι η “καυτή” A-Class της Mercedes! Οι Γερμανοί αναμένεται να παρουσιάσουν την Α45 AMG στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού και εμείς έχουμε τις πρώτες λεπτομέρειες…

Advertisement
Advertisement

Ο ειδικά εξελιγμένος 4κύλινδρος turbo, χωρητικότητας 2 lt, θα χαρίζει μέγιστη ροπή άνω των 41 kgm. Όσον αφορά την ισχύ του, οι πληροφορίες του NewsAuto, αναφέρει πως θα ξεπερνά τα 330 PS. Η κορυφαία έκδοση της νέας A-Class θα χρειάζεται περίπου 4,5 sec για την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Η μετάδοση θα φθάνει μόνιμα σε όλους τους τροχούς μέσω του 7τάχυτου AMG SPEEDSHIFT με διπλό συμπλέκτη. Η A45 AMG θα εξοπλίζεται επίσης με ESP τριών σταδίων (με λειτουργία SPORT Handling), με ανάρτηση της AMG και ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης. Η Mercedes-AMG ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια πρεμιέρα της Α45 AMG έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Έλαβε το όνομά της από τη συμπλήρωση 45 ετών ιστορίας της AMG.

Παρά τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, ο κινητήρας της Α45 AMG θα προσφέρει χαμηλή κατανάλωση, για τα δεδομένα βέβαια της κατηγορίας. «Στόχος μας είναι να κατασκευάσουμε το πιο δυναμικό, το πιο ισχυρό και το πιο οικονομικό στην κατανάλωση compact μοντέλο με 4κύλινδρο κινητήρα», υποσχέθηκε ο Ola Kallenius, Πρόεδρος του ΔΣ της Mercedes-AMG.

Advertisement
Advertisement

Με αυτό το μοντέλο η Mercedes-AMG στοχεύει στο κοινό των 30-45 ετών, νεότερο δηλαδή από τους συνήθεις πελάτες της εταιρείας. Μελλοντικός στόχος της ηγεσίας της AMG – και με δεδομένη τη μεγάλη ζήτηση σε Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα – είναι η γκάμα των μοντέλων της να επεκταθεί από τα 22 μέλη στα 30. Μέχρι το 2017 και τον εορτασμό των 50 χρόνων της, η AMG θέλει να πουλά σε ετήσια βάση 30.000 μονάδες, από 20.000 που είναι σήμερα.