Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα χέρια της Volkswagen η Porsche

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα χέρια της Volkswagen η Porsche

ΝΕΑ

Στα χέρια της Volkswagen η Porsche

ΝΕΑ

Από την 1η Αυγούστου 2012 τίθεται σε ισχύ η ένταξη της Porsche στον Όμιλο Volkswagen, ο οποίος ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Για την απόκτηση του υπόλοιπου 50,1% των μετοχών της Porsche (ο Όμιλος Volkswagen κατείχε ήδη το 49.9%), καταβλήθηκε το ποσό των 4,46 δισ. ευρώ, συν μία μετοχή της Volkswagen. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που έθετε η νομοθεσία, η Volkswagen θα ελέγχει το 100% των μετοχών της Porsche AG μέσω ενδιάμεσης εταιρείας συμμετοχών.

Advertisement
Advertisement

«Η Porsche θα γίνει πλέον κομμάτι του Ομίλου Volkswagen. Αυτό είναι καλό τόσο για τη Volkswagen και την Porsche όσο και για τη Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα. Η συνένωση των επιχειρήσεων θα καταστήσει τις Volkswagen και Porsche ακόμη πιο ισχυρές – τόσο σε οικονομικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο – στο μέλλον. Πλέον μπορούμε από κοινού να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες ανάπτυξης στην πολυτελή κατηγορία μέσω στοχευμένων επενδύσεων σε προϊόντα και τεχνολογίες. Αυτό θα ωφελήσει τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους μας και τους μετόχους μας», σχολίασε ο Dr. Martin Winterkorn, Πρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου Volkswagen.

Εκτός από την Porsche, μέλη του Ομίλου Volkswagen είναι επίσης οι Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Man και Scania.