Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σκέφτεται SUV και η Jaguar;

Ελλάδα 0:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκέφτεται SUV και η Jaguar;

ΝΕΑ

Σκέφτεται SUV και η Jaguar;

ΝΕΑ

Οι ανταγωνιστές της Porsche είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν το «μονοπώλιο» της Cayenne στην κατηγορία των μεγάλων εκτός δρόμου μοντέλων επιδόσεων. Έτσι, μετά τις Bentley, Lamborghini και Maserati, μία ακόμη εταιρεία πολυτελών και γρήγορων αυτοκινήτων σκέφτεται να… καταθέσει τη δική της πρόταση στο κοινό. Ο λόγος για τη Jaguar, η οποία διευρύνει συνεχώς τη γκάμα της σε μία προσπάθεια να κερδίσει αξιόλογο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Advertisement
Advertisement

Τους τελευταίους μήνες παρουσίασε το roadster F-Type και το μεγάλο sedan επιδόσεων XFR-S. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα στελέχη της έχουν βάλει ως στόχο ένα μεγάλο SUV, με δυναμικά χαρακτηριστικά και πολυτελές εσωτερικό. Το Auto Guide παρουσίασε μάλιστα τη δική του πρόταση για το πώς θα δείχνει το αυτοκίνητο παραγωγής.

Αν το project λάβει… σάρκα και οστά, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τα γνωστά σύνολα με κομπρέσορα της εταιρείας. Στη βάση θα είναι ο νέος 3λιτρος V6 (με 340 και 380 PS) και πιο πάνω θα βρίσκεται ο 5.0 V8, στην έκδοση των 510 PS. Στην κορυφή βέβαια, η Jaguar θα τοποθετήσει τον κινητήρα της XFR-S με τα 550 PS και τα 69,4 kgm ροπής. Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF, το βρετανικό SUV θα χρειάζεται περίπου 5 sec για να αγγίξει τα 100 km/h.[nggallery id=1330]