Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ ταχύτητας από την ανοικτή Veyron

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ ταχύτητας από την ανοικτή Veyron

ΝΕΑ

Ρεκόρ ταχύτητας από την ανοικτή Veyron

ΝΕΑ

Τον τίτλο του ταχύτερου ανοικτού αυτοκινήτου στον κόσμο κατέχει πλέον η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, καθώς έφθασε τα 408,84 km/h! Η επίδοση σημειώθηκε στην πίστα δοκιμών του Ομίλου Volkswagen στην Κάτω Σαξονία. Πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Κινέζος οδηγός αγώνων Άντονι Λιου και το ρεκόρ πιστοποιήθηκε όχι τον οργανισμό Γκίνες αλλά από το γερμανικό TUV.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία συγκλονιστική στιγμή. Κατά την περίοδο των δοκιμών ξεπεράσαμε αρκετές φορές το φράγμα των 400 km/h, όμως είμαι πολύ περήφανος από το γεγονός ότι αύξησα και άλλο την ανώτατη ταχύτητα κατά την καταγραφή του ρεκόρ», δήλωσε ο Λιου.

Για να γιορτάσει το επίτευγμά της, η Bugatti θα κυκλοφορήσει μία συλλεκτική έκδοση της Veyron, με τον τίτλο WRC. Τα αρχικά δεν αντιστοιχούν βέβαια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αλλά στο World Record Car. Θα παρουσιαστεί την άλλη εβδομάδα στην έκθεση της Σαγκάης και θα κυκλοφορήσει σε μόλις 8 μονάδες. Η τιμή της θα είναι 2 εκατ. ευρώ, χωρίς τους φόρους.

Η WRC θα ξεχωρίζει εμφανισιακά χάρη στη διχρωμία μαύρου-πορτοκαλί, ενώ κινητήρας θα είναι γνωστός 8λιτρος W16 με ισχύ 1.200 PS.[nggallery id=2357]

Advertisement
Advertisement