Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο Toyota RAV4;

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα έρθει το νέο Toyota RAV4;

ΝΕΑ

Πότε θα έρθει το νέο Toyota RAV4;

ΝΕΑ

Η τέταρτη γενιά του compact SUV της Toyota έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ολοκλήρωση, καθώς βελτιώνεται σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι πωλήσεις του νέου RAV4 στη χώρα μας θα αρχίσουν είτε στα τέλη Απριλίου, είτε λίγο μετά το Πάσχα. Οι τιμές του δεν θα απέχουν πολύ από εκείνες του απερχόμενου μοντέλου. Οι διαθέσιμοι κινητήρες στη δυτική Ευρώπη είναι τρεις, δύο diesel και ένας βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος είναι νέος και πρόκειται για το 2λιτρο diesel απόδοσης 124 PS, ο οποίος συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς και 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το RAV4 στη συγκεκριμένη έκδοση καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,9 lt/100 km και εκπέμπει 127 g. CO2 ανά km. Οι άλλοι δύο κινητήρες (2.2 diesel με 150 PS και 2.0 βενζίνης με 151 PS) εξοπλίζουν τις τετρακίνητες εκδόσεις. Ο πρώτος συνδυάζεται είτε με αυτόματο είτε με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος είτε με 6άρι μηχανικό είτε με το CVT.

Το νέο RAV4 είναι πιο μακρύ – φθάνει σε μήκος τα 4,57 m, έναντι 4,41 m του απερχόμενου μοντέλου – και πιο φαρδύ. Με μεταξόνιο στα 2,66 m προσφέρει πλούσιους χώρους για τους πίσω επιβάτες, ενώ εξαιρετικός είναι ο όγκος του πορτμπαγκάζ (547 lt.).

Το σύστημα 4WD του νέου RAV4 κατανέμει τη ροπή από 100:0 έως 50:50 στον εμπρός και τον πίσω άξονα, αντίστοιχα. Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ροπή στέλνεται μόνο στους εμπρός τροχούς, για οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Στη θέση λειτουργίας Normal, το 4WD επεμβαίνει αυτόματα όταν διαπιστωθεί είτε απώλεια της πρόσφυσης είτε φαινόμενο υποστροφής. Όταν επιλεγεί η θέση Sport, υπό φυσιολογικές συνθήκες η ροπή κατανέμεται σε αναλογία 90:10 και όταν χρειαστεί φθάνει σε 50:50. Στη λειτουργία Sport επηρεάζει επίσης την υποβοήθηση στο τιμόνι, την απόκριση του γκαζιού και το σύστημα μετάδοσης. Υπάρχει και η δυνατότητα κλειδώματος στο 50:50, για ταχύτητες έως 40 km/h.

Τη δοκιμή του νέου ιαπωνικού SUV επί ισπανικού εδάφους μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ.[nggallery id=2381]