Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρωτιά για το Opel Ampera

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρωτιά για το Opel Ampera

ΝΕΑ

Πρωτιά για το Opel Ampera

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό Opel Ampera βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων στην κατηγορία επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες πωλήσεων του Μαΐου, το μερίδιο του Ampera ξεπέρασε το 20%! «Είμαστε περήφανοι έχοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Τα δεδομένα πωλήσεων και τα σχόλια των πελατών επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία με το Ampera», δήλωσε ο Ένο Φουχς, διευθυντής λανσαρίσματος e-mobility της Opel.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στην Ολλανδία, το Ampera διασφάλισε μερίδιο πάνω από 77% στην αγορά επιβατών EV το Μάιο ενώ και το μέσο μερίδιο αγοράς μέχρι στιγμής φέτος εκεί, ήταν πάνω από 50%, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά του στη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το Ampera είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις και στη Γερμανία με μερίδιο πάνω από το ένα τρίτο και στην Ελβετία με 44%.

Παράλληλα, έχει κατακτήσει περισσότερα από 50 εθνικά και διεθνή βραβεία ανάμεσα στα οποία «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012» και «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011». Επίσης έχει διακριθεί για την ασφάλειά του κερδίζοντας 5 αστέρια στο Euro NCAP.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα 111 kW/150 hp του Ampera. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας, που ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας 1.4 (63 kW/86 hp) κινεί μία γεννήτρια που παρέχει ενέργεια στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι η αυτονομία υπερβαίνει τα 500 χλμ.

Advertisement
Advertisement