Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Πράσινη διάκριση» για τη Fiat Group Automobiles Hellas

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Πράσινη διάκριση» για τη Fiat Group Automobiles Hellas

ΝΕΑ

«Πράσινη διάκριση» για τη Fiat Group Automobiles Hellas

ΝΕΑ

Η Fiat Group Automobiles Hellas διακρίθηκε στα Βραβεία Green Leader του myclimate, στην κατηγορία «Προϊοντικό ανθρακικό αποτύπωμα», για τη σημαντική συμβολή της στη μείωση των εκπομπών CO2 στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Πανελλήνιας έρευνας, απονεμήθηκαν από το CSE για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα τα Βραβεία myclimate «Green Leader – Υπολογισμός & Μείωση Ανθρακικού Αποτυπώματος» όπου επιβραβεύτηκαν και αναδείχτηκαν εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν προχωρήσει αποδεδειγμένα σε ενέργειες μείωσης των εκπεμπόμενων αερίων του θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές τους.

Advertisement
Advertisement

Η απονομή των βραβείων myclimate «Green Leader» πραγματοποιήθηκε από τον Καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, Ακαδημαϊκό Επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών & Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος.

Αυτή είναι μία από τις πολλές διακρίσεις του Ομίλου Fiat σε αυτό τον τομέα. Για παράδειγμα, η ιταλική μάρκα διακρίθηκε για 5η συνεχή χρονιά Fiat ως η μάρκα αυτοκινήτου που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2, στα οχήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2011, με μέση μέτρηση 118,2 g/km (4,9 g/km λιγότερο από το μέσο όρο του 2009)!

Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν βάσει διαθέσιμων στοιχείων για τα επιβατικά και τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα που ταξινομήθηκαν το 2011 στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την εταιρεία Jato, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έρευνας αγοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας με αριθμούς, ο όμιλος Fiat με τις μάρκες που εκπροσωπεί (Fiat, Alfa Romeo, Abarth & Fiat Professional), κατέκτησε την πρωτιά στη μείωση των εκπομπών CO2 στην Ελλάδα κατά το 2011 με τα επιβατικά αυτοκίνητά του, με μέσο όρο εκπομπών CO2 122,26 g/km, αντί για τα 133,9 g/km που είχε το 2010, μια μείωση της τάξης του 8,7%.

Μεταξύ των κατασκευαστών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα, η Fiat είναι που είχε την πρωτιά, με το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2 στη χώρα, με μέσο όρο 116,2 g/km, σε σχέση με το 129,8 g/km του 2010, επιδεικνύοντας θεαματική μείωση της τάξης του 10,5%.

Τέλος, σε ότι αφορά στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα, η ιταλική μάρκα διακρίθηκε κι εκεί, με μέσες εκπομπές CO2 139,9 g/km αντί για τα 162,0 g/km που είχε το 2010. Μια μείωση της τάξης του 13,6%, υπερδιπλάσια δηλαδή από τη μέση μείωση κατά 6% που επιτεύχθηκε για το σύνολο των ελαφρών επαγγελματικών!