Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 290 PS το επόμενο Golf R!

Ελλάδα 3:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 290 PS το επόμενο Golf R!

ΝΕΑ

Με 290 PS το επόμενο Golf R!

ΝΕΑ

Μεγάλα σχέδια για τις δυνατές εκδόσεις του νέου Golf έχει η Volkswagen, τονίζοντας ακόμη περισσότερο τα δυναμικά τους χαρακτηριστικά. Και ενώ τα αυτοκίνητα δοκιμών τόσο του Golf R όσο και του Golf GTi συνεχίζουν να… γράφουν χιλιόμετρα, έρχονται στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες για τους κινητήρες που θα τα εξοπλίζουν. Ή μάλλον, τον κινητήρα, αφού και στις δύο περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί ο 2λιτρος TSI.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς και η ροπή δεν θα είναι βέβαια οι ίδιες, διαφοροποιώντας τις επιδόσεις των μοντέλων. Αρχίζοντας από την κορυφή, για το Golf R ο 2.0 TSI θα αποδίδει πλέον 290 PS, 20 PS παραπάνω από τον προκάτοχό του. Μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή DSG, η ροπή θα φθάνει σε όλους τους τροχούς. Το GTi θα κυκλοφορήσει με δύο εκδόσεις ισχύος του 2λιτρου TSI. Η βασική θα αποδίδει 220 PS (όσο και στην Octavia RS), ενώ η Performance θα έχει μέγιστη ισχύ 230 PS. Η κίνηση θα περνά στον εμπρός άξονα, όπου θα υπάρχει διαφορικό XDS.

Τα αυτοκίνητα στις φωτογραφίες δεν έχουν την τελική τους μορφή, όμως και πάλι είναι εύκολο να εντοπίσουμε τις διαφορετικές εισαγωγές στους προφυλακτήρες και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης για το μαύρο Golf R και τη διπλή στο ασημί GTi. Μέσα στο 2013 θα γνωρίσουμε την έκδοση παραγωγής του GTi και ένα χρόνο αργότερα αυτή του R.[nggallery id=1247]