Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 220 και 230 PS το νέο Golf GTI!

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 220 και 230 PS το νέο Golf GTI!

ΝΕΑ

Με 220 και 230 PS το νέο Golf GTI!

ΝΕΑ

Η εικόνα του νέου Volkswagen Golf GTI δεν είναι νέα – αποκαλύφθηκε άλλωστε από το Σεπτέμβριο και την έκθεση αυτοκινήτου που έλαβε χώρα στο Παρίσι. Ωστόσο, η διαφορά ενόψει Γενεύης, είναι ότι οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πλέον όλες τις καυτές λεπτομέρειες σχετικά με την ισχυρή έκδοση της έβδομης γενιάς τους δημοφιλούς μοντέλου. Για πρώτη φορά αυτό θα προσφέρεται με δύο επιλογές ισχύος μέσω του 2λιτρου TSI: είτε στη… «βασική» των 220 PS με επιτάχυνση 0-100 σε 6.5 δευτερόλεπτα και τελική της τάξης των 246 χιλιομέτρων την ώρα, είτε την… «GTI Performance». Παρότι η ροπή παραμένει αμετάβλητη στα 35.6 kgm ροπής , η ιπποδύναμη ανεβαίνει στα 230 PS, η τελική στα 250 χιλιόμετρα την ώρα ενώ τα 0-100 πέφτουν στα 6.4 δεύτερα.

Advertisement
Advertisement

Σημαντική διαφορά των δύο, ότι η δεύτερη συνοδεύεται και από μπλοκέ εμπρός διαφορικό. Άλλες ομοιότητες, το κιβώτιο έξι σχέσεων (χειροκίνητο ή DSG), το σύστημα start/stop, η χαμηλή κατανάλωση που σε σχέση με το προηγούμενο GTI έχει μειωθεί κατά 18% και ορίζεται στα 6.0 lt/100km, η κοινή συμμόρφωση στις απαιτήσεις του Euro6 σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων και θα ισχύσει από την επόμενη χρονιά.

Αισθητικά χαρακτηριστικά των GTI εκδόσεων, οι παραδοσιακές κόκκινες δαγκάνες φρένων, οι διπλές χρωμιομένες απολήξεις των εξατμίσεων, ο πίσω διαχύτης, τα σκούρα LED φωτιστικά σώματα πίσω αλλά και ο αντίστοιχος φωτισμός στη πινακίδα. Θα φέρουν ακόμα νέα εμπρός ανάρτηση και τροχούς 17 ιντσών «Brooklyn» με ελαστικά 225/45.

Στο εσωτερικό ο κρυφός κόκκινος φωτισμός καθώς, τα μεταλλικά πεντάλ, το σπορ τιμόνι με τον λεβιέ αλλαγής σχέσεων και τον διαφορετικού σχεδιασμού πίνακα οργάνων, δίνουν κάτι.. έξτρα στον κάτοχο του Golf GTI 7ης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη γνωστή οδηγική συμπεριφορά που δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Στις αγορές θα βγει τον προσεχή Μάιο, με τις παραγγελίες να ξεκινούν στη Γερμανία τον Μάρτιο και τιμή εκκίνησης εκεί, τα 28.350 ευρώ.
[nggallery id=611]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)