Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ερχεται το κοινό roadster από Mazda και Alfa Romeo

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερχεται το κοινό roadster από Mazda και Alfa Romeo

ΝΕΑ

Ερχεται το κοινό roadster από Mazda και Alfa Romeo

ΝΕΑ

Μέσα τη χρονιά αναμένεται να δούμε το πρώτο δείγμα από τη συνεργασία της Mazda και του Ομίλου Fiat, σε ότι αφορά το πισωκίνητο roadster που θα παράξουν μαζί. 

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα παραχθούν δύο roadster (όπως έχει συμβεί με την Subaru και την Toyota με BRZ και GT86), τα οποία θα διαφέρουν σχεδιαστικά αλλά και στη γκάμα των κινητήρων τους. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή και των δύο εκδοχών στο εργοστάσιο της Mazda, στη Χιροσίμα, με την έναρξη παραγωγής του μοντέλου της Alfa Romeo να τοποθετείται χρονικά το 2015. Στα τέλη του χρόνου αναμένουμε να δούμε ένα πρωτότυπο μοντέλο που θα μας δείξει ουσιαστικά και το μοντέλο παραγωγής!

«Αυτή η συμφωνία δείχνει την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Alfa Romeo μία παγκόσμιας εμβέλειας μάρκα. Η συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή compact πισωκίνητων μοντέλων, θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να λανσάρει ένα όμορφο και συναρπαστικό στην οδήγηση roadster», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Fiat, Sergio Marchionne.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν δυνατότητες επιπλέον συνεργασίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, στο τραπέζι «έπεσε» και η από κοινού εξέλιξη κινητήρων με χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένους ρύπους.

Advertisement
Advertisement