Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota έφθασε τα 200 εκατ. οχήματα

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota έφθασε τα 200 εκατ. οχήματα

ΝΕΑ

Η Toyota έφθασε τα 200 εκατ. οχήματα

ΝΕΑ

Ήταν Αύγουστος του 1935 όταν η τότε Toyoda Automatic Loom Works άρχισε την παραγωγή του εικονιζόμενου φορτηγού Model G1. Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησαν πολλά γεγονότα, ενώ η εταιρεία μετονομάστηκε σε Toyota Motor Corporation (TMC). Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου ο ιαπωνικός κολοσσός ξεπέρασε το ορόσημο των 200 εκατ. οχημάτων, για την επίτευξη του οποίου χρειάστηκε να περάσουν 76 χρόνια και 11 μήνες.

Advertisement
Advertisement

Από τα 200 εκατ. οχήματα, τα 145 εκατ. κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία, ενώ τα 55 εκατ. στον υπόλοιπο κόσμο. Κυρίαρχη θέση στην ιστορία της Toyota κατέχει η Corolla, καθώς η παραγωγή της έχει ξεπεράσει τα 39 εκατ. μονάδες. Η 11η γενιά λανσαρίστηκε στην ιαπωνική αγορά τον περασμένο Μάιο. Η Toyota έφθασε τα 50 εκατ. οχήματα τον Οκτώβριο του 1985, τα 100 εκατ. τον Ιανουάριο του 1997 και τα 150 εκατ. τον Ιανουάριο του 2006.

«Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο που μας βοήθησαν να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Διατηρώ επίσης το βαθύτερο σεβασμό για όσους συμμετείχαν στην εξέλιξη, την κατασκευή και την προώθηση των αυτοκινήτων Toyota και Lexus όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τα αυτοκίνητά μας, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το καλύτερο δυνατόν προϊόν», δήλωσε ο Πρόεδρος της TMC, Ακίο Τογιόντα.