Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW προαναγγέλλει τη… Σειρά 8

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW προαναγγέλλει τη… Σειρά 8

ΝΕΑ

Η BMW προαναγγέλλει τη… Σειρά 8

ΝΕΑ

Η παρθενική συνεργασία του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina με τη BMW αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου πολυτελούς coupe. Η Gran Lusso Coupe θα παρουσιαστεί στις 24 Μαΐου στην έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Πρόκειται για το ετήσιο ραντεβού ιστορικών και πολυτελών μοντέλων, που διεξάγεται στις όχθες της λίμνης Κόμο της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο και δύο φωτογραφίες του πρωτότυπου αυτοκινήτου. Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι η Gran Lusso Coupe δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον «προάγγελο» της μελλοντικής Σειράς 8. Ενός μεγάλου δίθυρου coupe επιδόσεων, το οποίο θα αναμετρηθεί με αυτοκίνητα όπως η Mercedes CL και η Bentley Continental GT.

Λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Gran Lusso Coupe δεν έγιναν γνωστές, πέραν του ότι κάτω από το καπό βρίσκεται ένας V12 κινητήρας. Προφανώς πρόκειται είτε για τον 6λιτρο με ισχύ 544 PS από την 760Li είτε για τον ακόμη μεγαλύτερο (χωρητικότητας 6,6 lt) της Rolls Royce, ο οποίος στην περίπτωση της νέας Wraith αποδίδει 632 PS.[nggallery id=2591]