Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα A-Class… εξορίζεται

Ελλάδα 12:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα A-Class… εξορίζεται

ΝΕΑ

Η νέα A-Class… εξορίζεται

ΝΕΑ

Έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 40.000 παραγγελίες – δύο μήνες πριν την έναρξη των πωλήσεων – η Mercedes-Benz διαπίστωσε ότι η μονάδα παραγωγής της νέας A-Class, στο Rastatt της Γερμανίας, δεν επαρκεί. Έτσι αναζητήθηκε… εξωτερική βοήθεια, η οποία βρέθηκε στο πρόσωπο της Valmet Automotive. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές προβλέπει ότι η φινλανδική αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει περισσότερες από 100.000 μονάδες από το 2013 έως το 2016.

Advertisement
Advertisement

«Απευθυνθήκαμε στη Valmet προκειμένου να μας προμηθεύσει με περισσότερες A-Class, ώστε ο χρόνος παράδοσης να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε ο Βόλφγκανγκ Μπέρνχαρντ, μέλος του ΔΣ της Daimler. Η Valmet Automotive ονομαζόταν παλαιότερα Saab-Valmet και αυτή την περίοδο κατασκευάζει τo υβριδικό sport sedan Fisker Karma, αλλά και μοντέλα της ρωσικής Marussia Motors.

Η παραγωγή της A-Class άρχισε πριν από λίγες ημέρες στο Rastatt, ενώ η B-Class κατασκευάζεται τόσο εκεί όσο και στο Kecskemet της Ουγγαρίας. Το επόμενο μοντέλο που θα βγει από το πρώτο εργοστάσιο είναι ένα compact SUV (λογικά θα ονομάζεται GLA) και από το δεύτερο ένα μικρό τετράθυρο coupe.

Η νέα A-Class θα διατίθεται στην Ελλάδα από το Σεπτέμβριο. Οι τιμές αρχίζουν από τα 23.900 ευρώ για την A180 BlueEFFICIENCY, με τον 1.6 βενζίνης να αποδίδει 122 PS.

Advertisement
Advertisement