ΝΕΑ

Δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ για το i8

Ελλάδα 5:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ για το i8

ΝΕΑ

Δοκιμές στο Νίρμπουργκρινγκ για το i8

ΝΕΑ

Στο θρυλικό Νορντσλάιφε, τη παλιά δηλαδή διαδρομή του Νίρμπουργκρινγκ, εντοπίστηκε να ψάχνει τα πατήματά του το επικείμενο νέο σπορ μοντέλο της BMW, το i8. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το i8 είναι υβριδικό, καθώς εξοπλίζεται με 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 lt που συνεργάζεται ηλεκτρικό μοτέρ. Ο πρώτος αποδίδει 223 PS και κινεί τον πίσω άξονα, ενώ το δεύτερο προσθέτει άλλα 130 PS και προσφέρει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Για το υβριδικό υπέρ-αυτοκίνητο 2+2 θέσεων των 1.480 kg, η διαδικασία 0-100 θα διαρκεί 4.6 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Μάλιστα για αποστάσεις έως 30 km θα αρκεί η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Χαρακτηριστικό του, το χαμηλό βάρος αφού διαθέτει πρωτοποριακό body-shell από ανθρακονήματα, με εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε άλλα μέρη, όπως η ανάρτηση.

Με την ώρα του λανσαρίσματος του να πλησιάζει (αναμένεται μέσα στο 2014), οι Βαυαροί κάνουν τις τελευταίες δοκιμές, τις τελευταίες διορθωτικές αλλαγές. Και πιο καλύτερο μέρος από την απαιτητική διαδρομή στα όρη Άιφελ;[nggallery id=2423]

Advertisement
Advertisement