Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διανύοντας 23.000 km με ένα Touareg

Ελλάδα 15:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διανύοντας 23.000 km με ένα Touareg

ΝΕΑ

Διανύοντας 23.000 km με ένα Touareg

ΝΕΑ

Να «ενώσουν» τη νοτιότερη πόλη του πλανήτη, με περισσότερους από 1 εκατ. κατοίκους, με τη βορειότερη, ανάλογου πληθυσμού, επιχειρεί ο Rainer Zietlow και οι δύο συνεργάτες του. Η αποστολή τους είναι καλύψουν 23.000 km από τη Μελβούρνη μέχρι την Αγία Πετρούπολη σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες και να δημιουργήσουν ένα νέο ρεκόρ.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του Volkswagen Touareg δεν έχει υποστεί τροποποιήσεις. Είναι ο V6 3.0 TDI Clean Diesel (με 225 PS στην έκδοση που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ) και θα κληθεί να λειτουργήσει κάτω από ακραίες αλλαγές θερμοκρασίας, βροχές, αμμοθύελλες, αλλά και σε μεγάλα υψόμετρα. Το μεγάλο SUV φέρει επιπρόσθετο εξοπλισμό, όπως κλωβό ασφαλείας και δεύτερο ντεπόζιτο καυσίμου.

Οι δύο πόλεις – τα σημεία αφετηρίας και τερματισμού – έχουν αδελφοποιηθεί από το 1989 και ο Zietlow θα παραδώσει γράμμα από το Δήμαρχο της Μελβούρνης στον ομόλογό του της Αγίας Πετρούπολης. Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδρομή της τριμελούς αποστολής, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.touareg-russtralia.com όπου η πραγματική θέση τους θα ανανεώνεται κάθε μισή ώρα.

Η ομάδα του Zietlow έχει ήδη στο ενεργητικό της ένα ρεκόρ, καθώς πέρυσι (επίσης με Touareg V6 TDI) διένυσε τον Παναμερικανικό αυτοκινητόδρομο, από την Αλάσκα έως τη Γη του Πυρός, σε μόλις 11 ημέρες, 17 ώρες και 22 λεπτά.

Advertisement
Advertisement